середу, 22 жовтня 2014 р.

"Непереможні". Допомогти так просто!

  Не можна бути осторонь, коли в країні війна, коли поруч з нами, отам, за дверима шпиталю уже тисячі поранених, а трохи далі, там, на Сході, гинуть наші воїни, наші захисники. Тому зараз для своєї землі  кожен з нас робить, що може...
  Наша бібліотека долучилася до творчого проекту "Непереможні", метою якого є допомога постраждалим в АТО військовослужбовцям. Ініціатор цього проекту Тетяна Яровицина, поетеса, громадська діячка, і просто небайдужа людина, організовує благодійні концерти та творчі зустрічі на різних культурних площадках столиці, збираючи таким чином пожертви на протез пораненому в АТО військовослужбовцю Олександру Швецову.
 21 жовтня концерт "Непереможні" відбувся в нашій бібліотеці. Розпочався він переглядом короткого інформаційного ролику про нашого пораненого Героя. Далі був приємний сюрприз, - виступ актора Дмитра Лінартовича. Три проспівані Дмитром оповідки задали тон всьому вечору, глядачі були вдячні актору-патріоту за те, що знайшов час завітати і заспівати  на нашому дійстві.
  Дует "Простір музики" (Сергій Мороз та Ігор Якубовський) творили простір "любові і радості", без якого, ну, ніяк не вижити, - і були, як завжди, ліричними : Шевченкова "І золотої, і дорогої..." та "Сивини, сивини" і "Коли ти зі мною" Дмитра Луценка відкрили людські серця почуттям та емоціям, які були опісля. А опісля - Тетяна Яровицина з донечкою Таєю читали поезію, і це було так зворушливо... Глибока, прониклива поезія Тетяни попадала в саму душу, -  не одна сльоза покотилася з очей, не одне зітхання вирвалось із грудей, - такими правдивими були слова, так пронизливо точно Тетяна вміє сказати про те, що болить, чим живе, що бачить, і що відчуває. 
  Ще одним приємним, несподіваним гостем був учасник АТО, спецназівець-прикордонник Сергій. Хлопцю 22 роки, а побаченого й пережитого вже, ой, як багато. Сергій трішки розповів як Там, де кулі свистять над головою, і надія тільки на Бога, та на сиру землю, що захистить вона тебе, збереже. 
Ми знали, а тепер і переконалися, які ж бо прекрасні воїни нас захищають, - Сергій чудово володіє мистецтвом музики, він зіграв для нас на роялі, і виконав дві свої пісні. Про любов. Яка все перемагає...
  Фінальним акордом був виступ автора і виконавця Вячеслава Купрієнка. Тут також одні знаки оклику!!! Потужний голос, артистизм, майстерне, професійне виконання та актуальність співаних пісень зробили свою справу, - і сльози бриніли, і серце щеміло, і здавалось, душа перевертається. Вячеславу зблизька військова тематика, він є учасником бойових дій в Афганістані, і ось знову стріляють, і тепер це набагато страшніше, бо не десь там, в чужих горах, а тут, на рідній землі... Вячеслав співав про безглуздість війни, про тих, хто повернувся і хто залишився там назавжди, про мирне життя і про надію. Яка дає сили до життя, і яка ніколи не вмирає... 
  Отаким був наш вечір. І, найголовніше, - маленьку допомогу, трішки більше ніж 2 тисячі гривень зібрано на концерті нашими відвідувачами і вже передано на потреби військовослужбовцям. 
Дякуємо Вам, добрі люди!!!

Тетяна і Тая, мама і донечка: творчий тандем, повна гармонія...

Зала принишкла, зала вся в увазі,

а на екрані Герой АТО, поранений військовослужбовець Олександр Швецов

"ТойХтоПройшовКрізьВогонь"Дмитро Лінартович:

"в єдності наша сила"

Неперевершений дует "Простір музики" творили  Простір любові і радості: 
Сергій Мороз, Ігор Якубовський

 Офіцер-прикордонник Сергій, щойно повернувся із зони АТО. 
Глядачі ловили його кожне слово...
і кожен звук роялю, коли Сергій сів за інструмент, - ніжна мелодія просто лилася з-під рук воїна, а пісня була про кохання.

Вячеслав Купрієнко, - виконавець Найвищого класу 

Байдужим залишитись неможливо,

неможливо...

Які натхненні, красиві обличчя!

Немає коментарів:

Дописати коментар