пʼятницю, 9 травня 2014 р.

День Перемоги. День пам'яті. Слава Героям!



Все далі й далі відходять від нас грізні роки Другої свтової війни, вже відзначаємо 69-ті роковини від Дня Перемоги, Дня Пам'яті та вшанування загиблих у світовій війні. Гірко усвідомлювати, та Україна в той буремний час не могла самостійно вирішувати долю рідного краю. Є різні трактування подій, що відбувалися на нашій землі, та відкриваються архіви, досліджується історична пам'ять, і зараз ми говоримо про те, що для українців Друга світова війна була боротьбою за свою землю, за право на вільне і гідне життя, незважаючи на те, в складі якої армії ми воювали.

8 травня, у День відзначення закінчення Другої світої війни, Україна вшанувала пам'ять ветеранів та всіх загиблих у світовій війні у складі різних формувань - Червоної армії, Української повстанської армії, армій країн-союзників антигітлерівської коаліції.

В цей день до нашої бібліотеки завітав сучасний український письменник Андрій Кокотюха, автор найкращого історико-патріотичного твору - роману "Червоний" за версією Міжнародного літературного конкусу "Коронація слова-2012. Шанованого письменника чекала вимоглива, активна аудиторія, яка хоче все знати, - учні 5 класу Технічного ліцею НТУ КПІ зі справжнім фанатом своєї справи (в самому позитивному значенні цього слова), вчителем історії Лілією Старіковою. На радість непосидючих ліцеїстів прикладом моделювання ситуації, в якій діти самі і брали участь, пан Андрій детально показав місце і роль України в цій страшній війні. На наочному прикладі діти побачили наскільки складним було становище українців, які боролися за свою землю, оскільки вони були затиснутими між сталінським та гітлерівським режимами.
Головним посилом зустрічі стали слова про те, що щоб не повторювались страшні сторінки минулого треба читати, вчитись, знати й розуміти, що історія твориться сьогодні, і від нас сьогоднішніх залежить яким буде наше завтра. А освічену, розумну, патріотичну націю практично не можливо перемогти. І як практичне втілення цих слів шановний Андрій Кокотюха подарував бібліотеці підбірку книг для дорослих і дітей, і власного авторства, і з особистої бібліотеки. І за це також ми щиро дякуємо шановному Золотому письменнику України!



















Немає коментарів:

Дописати коментар