пʼятницю, 17 жовтня 2014 р.

Митець до кави. Передісторія...

  Творчі люди в усі часи були в авангарді суспільного життя. Події, що сьогодні вирують на Сході нашої держави мало кого залишають байдужим, і творчі люди тут також на передовій. Вони влаштовують різні акції та заходи, організовують цікаві проекти та ініціативи, і все для того, щоб допомогти!
"Митець до кави" - один з таких рухів. Започаткований Сергієм Пантюком і Єлізаветою Стрий як інтернет-аукціон, з метою збору коштів для потреб нашого війська, і лотами якого є неформальні зустрічі з відомими цікавими людьми.
Нещодавно в Спілці Письменників України відбувся перший етап цього проекту. Наша бібліотека, як суспільно-культурна установа не залишилась осторонь такої ініціативи, і ми стали по той бік молотка. Купувати, то нікого не купили, дуже вже високі ставки були, але з фаворитом визначились, і свій посильний внесок у таку важливу справу зробили.
І, як результат - чекаємо зустрічі з митцем, актором Дмитром Лінартовичем!
А ще, тепер в нашому фонді є дуже ціннна книжка, як сказав Іван Андрусяк, "це найпотужніше з усього, на що спромоглася українська література за останнні кілька років... це найсучасніша українська література. Можливо й за всю незалежність", - це "Вірші з війни" над якими плаче-ридає пів-України. Їх автор - справжній воїн, який зараз перебуває на Сході, письменник Борис Гуменюк. Наш Герой люб'язно погодився провести зустріч-презентацію цієї книжки в нашій бібліотеці. Але це буде пізніше...
А вже зовсім скоро - у нас Дмитро Лінартович!
І це буде не просто кавування:))







Немає коментарів:

Дописати коментар