середу, 17 лютого 2016 р.

Малі кроки до великої свободи

День Героїв Небесної Сотні - пам'ятний день шанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні було встановлено указом Президента України Петра Порошенка 11 лютого 2015 року.
А ще - це найтрагічніша сторінка Майдану, який увійде в підручник світової історії окремо від усіх кольорових революцій, без перекладу, під власною назвою, забудеться навіть його тюркська етимологія, залишиться тільки новітнє значення...
Майдан став початком відліку, точкою неповернення, спалахом прозріння - ми нація, ми сильна нація, ми можемо набато більше, ніж самі про себе знаємо. І Майдан став початком розуміння - країну треба бути готовим захищати...
Сьогодні, напередодні тих трагічних роковин, в час, коли вшановуємо подвиг Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року — лютий 2014 року), відстоюючи права і свободи людини, а також увічнюємо велику людську, громадянську і національну відвагу та самовідданість, силу духу і стійкість громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави до нас на зустріч з молоддю завітав високий гість, керівник громадської патріотичної організації "Український легіон", полковник запасу Святослав СТЕЦЕНКО.
Говорили, звісно, про війну, про важливість бути готовими захищати себе, громаду, країну.
Пан полковник продемонстрував вправи зі зброєю (муляж), розповів про військові навички, знання яких знадобляться молодим людям і в звичайному, цивільному житті (наприклад, як, посковзнувшись, правильно падати), ознайомив та дозволив приміряти військове знаряддя.
І як би нам того хотілося чи ні, та такі, військові знання й навички вкрай потрібні сучасним українцям, і, насамперед, молоді.
Тому що зараз дуже важливо, щоб загальне патріотичне піднесення переходило в бажання бути готовим захищати країну, стаючи до лав Війська України.








Немає коментарів:

Дописати коментар