неділю, 9 лютого 2020 р.

Література в Історії, Історія в Літературі




Авторський цикл лекцій "Хроніки цивілізації підроблених Завітів"


9 лютого в нашій бібліотеці було розпочато авторський цикл лекцій «Хроніки цивілізації підроблених Завітів»: Література в Історії, Історія в Літературі історикині, ст. наук. співробітника Інституту історії України НАНУ Тетяни Євсєєвої.

Перша лекція «Конструювання «надлюдини» по-радянськи: Епізод 1: Чекіст» відбулася за участі письменника Сергія Батурина, автора роману «Потомственный чекист», 2014 р., а в українській версії: «Полювання на маніяка», 2019 р. В цій книзі автор описав реальні події 80-х років ХХ ст., які відбувалися в Москві та Києві. Історію написання твору слухачам повідав сам автор. Цей твір став яскравою ілюстрацією до історичних подій, які висвітлила в своїй лекції пані Тетяна. 
Для аудиторії був проведений детальний аналіз російської та української літератури, а також часів комуністичного будівництва в СРСР/України. В той період ВУЧК-ГПУ-НКВД-КГБ створювалися як прямий орган РКП(б), який працював за партійними директивами під партійним контролем. 
Невдовзі «щит і меч» перетворився на універсальний «робочий інструмент» компартії та її вождів. За його допомогою партія перебудувала у колись православній країні не лише економіку та політику. Вона витворила комуністичну культуру та повсякдення, переформатувала ментально суспільство і людину. Створила «надлюдину» радянського зразка, відкинувши Старий і Новий Завіти, Закон та Милосердя. 
Наслідки цього «переформатування» Україна і досі не може подолати!








Немає коментарів:

Дописати коментар