четвер, 18 лютого 2021 р.

"ЛІСОВА ПІСНЯ"

25 лютого виповнюється 150 років з дня народження
видатної української письменниці Лесі Українки
(1871-1913)

      Найвищим мистецьким здобутком Лесі Українки є «Лісова пісня» - драма-феєрія у 3-х діях. Цей літературний шедевр став гімном чистим почуттям і нашій матінці-природі! Найромантичніша п’єса шкільної програми розповідає чуттєву й драматичну історію кохання лісової красуні Мавки та сільського парубка Лукаша.  Пропонуємо згадати улюблений твір багатьох поколінь, взявши участь у нашій вікторині. «Лісова пісня» Лесі Українки з часом стає лише актуальнішою. Адже в сучасному ритмі життя все складніше розгледіти справжню красу – природи та людських почуттів.
 

     Пропонуємо до перегляду відеролик до книги "Лісова пісня", в якому використані малюнки художниці Поліни Дорошенко, якими і проілюстровано цю книгу видавництва «Основи» у 2014 році.  
Разом із героями-людьми — Лукашем, його матір’ю, дядьком Левом і Килиною — у драмі діють також казкові істоти, якими народна фантазія заселила ліси й води, поля й гори - Водяник, Русалка, Той, що греблі рве, Потерчата, Перелесник, Лісовик, Куць, Той, що в скалі сидить та ін.  Усіх цих істот читач сприймає як представників природи, які протиставляються людині. Саме зіставлення світу людини та світу природи в їхніх гармонійних і дисгармонійних взаєминах — тема «Лісової пісні».
Пропонуємо познайомитися з ними ближче.

Відкрийте це посилання:

Немає коментарів:

Дописати коментар