середу, 13 вересня 2017 р.

«Бібліотека – вікно у світ знань»!

1 вересня – День знань! Це свято не оминуло нашу бібліотеку, адже до нас залюбки ходять діти всіх вікових категорій. Перша екскурсія дитини до бібліотеки дуже важлива! Як її зустрінуть, як представлять фонд, як зацікавлять має велике значення. Переступивши перший раз поріг бібліотеки вона повинна опинитися в зоні комфорту, і зрозуміти, що тут до неї налаштовані дружно, а головне, що тут є цікаві книжки, які відкриють двері у великий світ.
13 вересня 2017 року ми запросили на екскурсію учнів 2-б класу спеціалізованої школи № 149. 32 учня у супроводі вчителів з веселим галасом зайшли до бібліотеки. Після знайомства бібліотекар абонементу Філіна Інна провела екскурсію відділом, розповіла про правила користування бібліотекою, про правила розстановки книжок на полицях, розповіла, що таке читацький, книжковий формуляр, книжкова анотація та багато іншого. Великий інтерес у дітей викликала книжкова виставка «Українські сучасні письменники вітають дітей з Днем знань», на якій були представлені книжки С. Дерманського, І. Андрусяка, Л. Вороніної, О. Есаулова, Н. Воскресенської, А. Кокотюхи, З. Мензатюк, В. Рутківського, М. Морозенко, О. Гавроша та інших. В цей день діти дізналися що таке TOY-Кросинг, коли побачили поличку з іграшками. Вони були приємно вражені тим, що можна взяти будь-яку іграшку додому погратися, потім повернути, або принести взамін іншу. Далі дитяча юрба помандрувала до читальної зали, де дізналася що тут книжки додому не видаються, бо є такі, що в одному екземплярі, або рідкісні та цінні. Велику зацікавленість викликало наявність в читальному залі інтернету, Wi-Fi, можливості проведення зустрічей з письменниками та  проведення майстер-класів, концертів, художніх виставок в літературно-мистецькій вітальні. Після читальної зали діти завітали до музею-кімнати М. Реріха, ім’я якого носить бібліотека. Картини, книги, експозиції та розповідь про нього дали малечі уявлення про цього видатного художника, який входить в сотню найкращих у світі.
Після екскурсії упродовж тижня до нас приходили учні 2-б класу з батьками, щоб записатися до бібліотеки і бути її користувачами. Діти несли свої улюблені іграшки для обміну на TOY-Кросингу.  
Це значить, що наш колектив все зробив правильно!








Немає коментарів:

Дописати коментар