четвер, 1 квітня 2021 р.

"Жартують письменники"

Книжкова виставка до Дня Сміху



Нам українцям притаманне почуття гумору, ми сміємося над собою – це ознака душевного здоров’я, наші жарти не злостиві, іронічні. Пропонуємо книжкову виставку збірок, в яких викладено у жартівливій формі автобіографії 80 українських сучасних поетів, критиків, прозаїків, а також їх улюблені анекдоти та кулінарні рецепти.
Приєднуйтесь до шановного товариства, дорогі читачі! 


«Одкровення в кафе "Пегас"». Збірник.
Уявіть собі, що у віртуальному кафе, під великими парасолями, вбрані без офіціозу, тримаючи під пахвами лаврові вінки і німби, зібралися поети, критики, прозаїки з усіх українських теренів (дехто й з-за океану озвавсь), аби колег послухати й себе показати, а водночас розважитися анекдотами й поділитися кулінарними рецептами. Це збірник викладених у жартівливій формі автобіографій 80 українських сучасних поетів, критиків, прозаїків, а також їхніх улюблених анекдотів і кулінарних рецептів. 
Видавництво «Ярославів Вал», 2010 р. 


«Шість соток на Парнасі: анекдоти, рецепти, про себе. Антологія
Якщо ви любите анекдоти – це ваша книжка. Якщо ви шукаєте справді ексклюзивні кулінарні рецепти це ваша книжка. Якщо ви хочете взнати письменників з неофіційного боку це ваша книжка. Якщо ж ви позбавлені почуття гумору й не любите анекдотів це не ваша книжка. Якщо ви нездалий кулінар це не ваша книжка. Якщо ви не цікавитеся літературою й письменниками це не ваша книжка. Упорядник: Михайло Слабошпицький. 
Видавництво «Ярославів Вал», 2012 р. 


Збірник «Посмішка чорного кота»
Веселою несподіванкою для читачів художньої прози є збірник "Посмішка чорного кота”, в якій письменники розповідають про свої гобі, забобони, а також пропонують читачеві по три найдотепніших, на їхній смак, анекдоти. "Посмішка чорного кота" – це продовження веселої серії "Пегас". Письменники від Дімарова до Слапчука,від Шкляра до Коробчука-молодшого, від Ворониної до Пантюка "частують"читача фірмовими літературними жартами. Книжка стане в пригоді всім, хто не знає, як варити суп із сокири, яка рука чухається до прибутку, або хоче розповісти гостям найдовшу і найцікавішу історію. Модератор і упорядник: Михайло Слабошпицький. Художник-оформлювач — Сергій Тарасенко. 
Видавництво «Ярославів Вал», 2011 р.


Василь Простопчук «Непристольні гноми»
Творча стихія Василя Простопчука - гноми. Тобто короткі та дотепні вислови. Тут володарюють шляхетна іронія, парадокс, несподівана гра слів. Читати цю книжку рекомендується лише тим, у кого є почуття гумору. Позбавленим почуття гумору вона категорично забороняється. 
Видавництво «Ярославів Вал», 2014 р.

Немає коментарів:

Дописати коментар