четвер, 1 квітня 2021 р.

"Веселі історії для дітей"

Книжкова виставка до Дня Сміху

Почуття гумору — не спадкова риса, а набута навичка. Зазвичай ми не звертаємо уваги на розвиток цього почуття у наших дітей, а дарма. Бо слід знати, що в різному віці діти по-своєму проявляють це почуття. Звертайте увагу дитини на смішне, коли дивитеся виставу в театрі, мультфільм, фільм або читаєте книжки. Пропонуйте дитині якісні твори, де панує здоровий глузд, добрий гумор. Читайте веселі книжки разом, смійтеся до сліз, обговорюйте смішні історії, в які потрапляють герої. Сміх дитини - то найбільше щастя для батьків!
Пропонуємо книжки з веселими історіями для ваших дітей і для вас, для родинного читання!


Всеволод Нестайко "Тереодори з Васюківки"
Культовий твір, який увійшов до переліку золотої класики української літератури. Свого часу повість «Тореадори з Васюківки» була включена до обов’язкової шкільної програми. Книга відзначена у «Почесному списку Андерсена» і перекладена двадцятьма мовами. Завдяки чудовому вмінню автора створювати гумористичні історії серія веселих оповідань часом доводить читачів до нестримного сміху. Книга Всеволода Нестайка «Тореадори з Васюківки» хоч і створювалася з розрахунком на дитячу та юнацьку аудиторію, але будь-яка доросла людина, ознайомившись зі змістом пригодницьких історій, прийде у захват і зарядиться.
Видавництво "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА". 2006 р.


Віталій Кириченко "Багато веселих історій"
У книжці зібрано 69 оповідань, і майже кожне з них починається зі слів "Коли я був маленьким...", або "У дитинстві я...", або й "Неспокійно було зі мною моїм батькам!". Це й не дивно, адже збірка "Багато веселих історій" — реальна хроніка подій із життя лише одного-єдиного хлопчика, який ні на мить не давав занудьгувати цілій купі людей — ні мамі, ні татові, ні бабусі, ні дідусеві, ні сусідам, ні друзям, ні вихователькам дитсадка, ні випадковим перехожим... А потім хлопчик виріс, написав і намалював цю чудову веселу книжку і тепер не дає занудьгувати жодному з читачів.
Видавництво "Час майстрів", 2017 р.

Ґоссінні Рере "Малий Ніколя"
У 1950-х роках художник Жан-Жак Сампе створив серію гумористичних малюнків. А його друг, письменник Рене Ґоссінні, вирішив написати до них тексти. Ось так і з’явилися на світ веселі оповідання про малого Ніколя та його друзів. Відтоді ці книжки мандрують світом, знаходячи все нових і нових прихильників. Адже читати без сміху історії, які розповідає про себе Ніколя, просто неможливо! Читайте шедеври світової літератури рідною мовою!
Видавництво "Рідна мова", 2019 р.


Немає коментарів:

Дописати коментар