неділю, 11 липня 2021 р.

"Що ви знаєте про шоколад?"

Вікторина та цікаві факти до Всесвітнього дня шоколаду



Всесві́тній день шокола́ду (World Chocolate Day) відзначається щорічно 11 липня. Взагалі існує кілька дат, коли можна святкувати День шоколаду: 7 липня (день, коли ймовірно шоколад завезли до Європи), 11 липня (Всесвітній день шоколаду), 28 липня (День молочного шоколаду в США) або 13 вересня (Міжнародний день шоколаду). Батьківщиною Всесвітнього дня шоколаду вважається Франція. Саме французи в 1995 році поклали початок цього свята. Це молоде свято досить швидко здобуло популярність і, крім Франції, широко відзначається в Німеччині, Італії, Швейцарії та інших країнах як всередині Європейського союзу, так і за його межами.
В Україні День шоколаду найбільш яскраво святкують у Львові.

Шоколад - це справжній гормон щастя, який допомагає розслабитися. Вважається, що шоколад створює в організмі людини стан, схожий на стан закоханості! А що ви знаєте про шоколад?

 


Цікаві факти про улюблені ласощі:

1. До Європи шоколад потрапив у 16 столітті: чи то в 1550 році, чи то ще раніше — в 1504 році завдяки Христофору Колумбу.

2. Перша шоколадна плитка була створена в 1842 році у Великобританії компанією Cadbury.

3. Ацтеки вважали шоколад сильним афродизіаком. Крім того, зерна какао служили для ацтеків грошовою одиницею.

4. У шоколаді міститься менше кофеїну, ніж в чаї, каві або кока-колі.

5. Найбільше шоколаду їдять в Швейцарії: в середньому один швейцарець з'їдає більше 8 кг шоколаду на рік.

6. У шоколаді містяться корисні для здоров'я антиоксиданти, необхідні для захисту від ракових клітин і запобігання хвороб серця.

7. У шоколаді міститься теобромін, який вважається більш м'якою версією кофеїну і магнію. Ця речовина входить в деякі види транквілізаторів.

8. Вважається, що шоколад створює в організмі людини стан, схожий на стан закоханості.

9. Флавоноїди, які містяться в зернах какао, мають багато корисних для здоров'я властивостей. 10. Виробники шоколаду використовують 20% світових горіхів і 40% мигдалю.

11. У чорному шоколаді — найбільше какао і менше цукру, тому він вважається найкориснішим для здоров'я.

12. Запах шоколаду допомагає розслабитися.

13. Технічно, білий шоколад — це не шоколад, так як в ньому немає какао.

14. Для того щоб виготовити 450 грамів шоколаду, потрібно приблизно 400 какао-бобів.

15. Собакам та кішкам шоколад їсти не можна: від шоколаду вашого улюбленця у кращому випадку знудить, в гіршому — це може привести до смерті тварини.

16. Для людини смертельна доза шоколаду — приблизно 10 кілограмів.

17. Існує кілька дат, коли можна святкувати День шоколаду: 7 липня (день, коли ймовірно шоколад завезли до Європи), 11 липня (Всесвітній день шоколаду), 28 липня (День молочного шоколаду в США) або 13 вересня (Міжнародний день шоколаду).

18. Має значення не тільки смак шоколаду, але й те, в якому посуді його подають. Вчені з'ясували: гарячий шоколад смачніший, якщо подавати його в помаранчевих чашках.

19. Шоколад — єдина їстівна субстанція, яка тане при температурі нижче температури людського тіла. Тому шматочок шоколаду так легко тане в роті.

20. У Бельгії виробляєтьсяприблизно 220 тис. тонн шоколаду на рік. Тому, в Міжнародному аеропорту Брюселя продається дуже багато шоколаду.

Немає коментарів:

Дописати коментар