неділю, 26 листопада 2023 р.

ІСТОРІЯ ІНДІЙСЬКОГО ТАНЦЮ

 

26 листопада в бібліотеці ім. М. Реріха відбулося справжнє свято індійської культури. На запрошення бібліотеки завітав мистецтвознавець та дослідником індійської культури Давід Сурешвар – сольний виконавець індійського класичного танцю. Під час лекції Давід розповів про класичні індійські танцювальні стилі, зокрема бхаратанатьям, одіссі, кучіпуді, катхак, про видатні персоналії, завдяки яким відбулося відродження традиційних індійських танців у ХХ столітті. На думку Давіда, саме мистецтво, зокрема танцювальне, сприяло об’єднанню багатонаціональної і багатомовної Індії в єдину державу. Лекцію супроводжувала пізнавальна відеопрезентація, а на завершення Давід Сурешвар виконав класичний танець у стилі кучіпуді, викликавши захоплення присутніх.
Подивитись виступ можна за посиланням:       
https://youtu.be/xptWYBpxRL8?si=P5u6DItS2TZUf4uF

Родзинкою заходу став виступ танцівниць Центру східної культури «Роксана» Катерини Феодосової, Аліни Аліферової, Мілєни Лой, які виконали танці в стилі Боллівуд.

Кожна нація має свою самобутню, унікальну і неповторну культуру, що і відрізняє її від інших! Інтернаціональної культури бути не може!



Немає коментарів:

Дописати коментар