вівторок, 5 грудня 2017 р.

"МИСТЕЦТВО ЖИТИ" . Презентація дитячої творчості.

«МИСТЕЦТВО ЖИТИ»
(до Дня людей з обмеженими фізичними можливостями)

5 грудня в літературно-мистецькій вітальні нашої бібліотеки відбулося урочисте відкриття виставки юних художниць Катерини Власової та Аліси Герман. Унікальність виставки полягала в тому, що на ній було представлено творчість двох талановитих дівчат, які пишуть оповідання та створюють до них ілюстрації, дівчат, які мають велике бажання творити, але які мають різні фізичні можливості, і у кожної є своя історія.
Організатори виставки: Просвітницький Центр Фонду пам'яті Блаженнішого Митрополита Вололимира та Бібліотека імені Миколи Реріха. 
Декілька слів про наших героїнь!

АЛІСА ГЕРМАН – 11 років.
Мистецькі здобутки юної художниці вражаючі. З 2011 по 2017 рік вона неодноразово брала участь у різноманітних творчих акціях, конкурсах, проектах та займала перші місця, отримувала грамоти, подяки та дипломи. З 2017 р. вона є ученицею Школи петриківського розпису ім. Марфи Тимченко під керівництвом Скицюк Олени Іванівни (засновниці цієї школи та дочки Марфи Тимченко). 20 яскравих позитивних ілюстрацій, виконаних у петриківському стилі стали окрасою нашої виставкової зали, які вона  створила до своєї книги «Морські розбишаки». Ілюстрації несуть неймовірний позитив та світло, а звірі створені Алісою на малюнках змушують посміхатись та радіти щирості дитячої душі.
КАТЕРИНА ВЛАСОВА 16 років.
Фізичні можливості Каті з народження обмежені хворобою ДЦП. Але завдяки силі духу дівчини, турботі родини та друзів вона має сьогодні можливість розвиватись, навчатись, творити, дарувати радість людям. 
З шести років малює олівцями, пастеллю, за допомогою яких відображає свій внутрішній світ, почуття, настрій.
Катя пише, оповідання та робить до них ілюстрації. У 2015 році було видано її першу художню книжку «Катин подарок». У жовтні 2017 року вийшла у світ пригодницька дитяча книжка «Леопардовий жираф», також із авторськими малюнками. На виставці в бібліотеці представлені її шість робіт виконаних олійними фарбами та ілюстрації, які вона створила  до своїх книжок.
Це було дійсно свято дитячої творчості. На презентацію завітали учні 4-б класу школи №166, рідні та друзі дівчат, творчі колективи з музичними привітаннями та бібліотекари.
Сьогодні і діти, і дорослі мали можливість пересвідчитися, що сила духу, любов до життя, любов до ближнього, милосердя та мистецтво можуть робити дива! Головне – цінувати кожну мить свого життя і творити добро людям!
Виставка триває до 14 грудня 2017 року.
 Від Просвітницького Центру Фонду пам'яті Блаженнішого Митрополита Володимира бібліотека імені Миколи Реріха отримала цінні подарунки та Подяку за партнерство та співорганізацію виставки дитячих картин.
 Скицюк Олена Іванівна - засновник школи петриківського розпису ім. Марфи Тимченко, викладач Аліси Герман.
 Організатори виставки: Просвітницький Центр Фонду пам'яті Блаженнішого Митрополита Володимира. З вітальним словом до учасників виставки звернулись керівник Просвітницького Центру Зозуля Ксенія Вікторівна та отець Миколай Тишкун.

 Ансамбль "Веселі нотки" Центру позашкільної роботи Святошинського району (художній керівник Некрасова Наталія Вікторівна)
 Ансамбль "Веселі нотки" Центру позашкільної роботи Святошинського району (художній керівник Некрасова Наталія Вікторівна)
 Ансамбль "Веселі нотки" Центру позашкільної роботи Святошинського району (художній керівник Некрасова Наталія Вікторівна)
 Музичним подарунком для всіх учасників виставки стала композиція Даніїла Андрєєва "Щедрик".


На відкриття виставки завітав дідусь Катерини Власової - Олександр. Він звернувся до організаторів та всіх присутніх зі словами подяки за чудову виставку онуки, а дітям побажав творчого натхнення та віри в добрі справи.

Немає коментарів:

Дописати коментар