пʼятницю, 15 грудня 2017 р.

Товариство дружби «Україна-Болгарія» (в рамках співпраці з національними спільнотами)

Товариство дружби «Україна-Болгарія»
(Святкування 59 річниці від дня заснування)

         В сучасних умовах зростає роль громадських організацій у вирішенні нагальних питань суспільства, зокрема, збереження миру та розвитку дружніх відносин між народами світу, толерантного ставлення до національних меншин. Бібліотеки Солом’янського району приймають активну участь у вирішенні цих питань, ведуть активну співпрацю з національними спільнотами, які проживають в Україні.
         15 грудня в приміщенні бібліотеки ім. М. Реріха відбулося святкування 59 річниці від дня заснування Товариства дружби «Україна-Болгарія», керівником якого є Ю.І. Сєдих. Під час офіційної частини були підведені підсумки роботи Товариства за 59 років існування та поставлені нові завдання перед організацією на наступний, ювілейний рік – шестидесятиріччя діяльності.
Подяку за роботу від імені Посольства Республіки Болгарія висловив радник Посольства Костадин Ушарські, з щирими вітаннями звернувся член Президії Української Ради миру, Голова Асоціації «Україна-Куба», Заслужений журналіст України Віктор Пасак, заступник Голови Всеукраїнського Союзу білорусів генерал-лейтенант Віктор Казьмін. Від поважних громадських організацій також з вітаннями звернулися голова Федерації Всесвітнього миру в Україні Михайло Ільїн, Голова Правління Міжнародної громадської організації «Федерація жінок за мир у всьому світі» Тетяна Коцеба, Голова Ради ветеранів Солом’янського району м. Києва, генерал-лейтенант Борис Парафейников.
З авторським музичним вітанням до зібрання звернулася композитор та поетеса Валентина Біган. Справжньою родзинкою на закінчення свята був виступ відомої співачки, Лауреата численних Міжнародних конкурсів, члена Правління Товариства Ірини Персанової. У її виконанні прозвучали ліричні українські пісні та пісня «Хризантеми» з репертуару болгарської співачки Лілі Іванової. Виступ супроводжувався гарячими оплесками вдячних присутніх.





   
     


Немає коментарів:

Дописати коментар