середу, 13 грудня 2017 р.

«Ван Гог. З любов’ю, Вінсент».

 Зустріч з художником.

 13 грудня 2017 року о 14-20 в Арт-хол бібліотеки Реріха відбулася зустріч з художницею Ольгою Адам, яка прийняла участь у створенні першого в світі анімаційного повнометражного художнього фільму «Ван Гог. С любовью, Винсент».
У створенні цього фільму впродовж п’яти років було задіяно 120 художників світу, в тому числі група з 13 художників з України, до якої увійшла і Ольга.
Під час зустрічі учні 7-го класу Ліцею КПІ мали унікальну можливість ближче познайомитися з художницею, яка приймала участь у світовому  проекті та дізнатися про  особливості малювання масляними фарбами анімації!
Було неймовірно цікаво, адже ми почули та дізналися про речі, які відбувалися за лаштунками.
Цікаві факти:
 Автори сценарію та режисери  Дорота Кобела і Хью Уелшман.
У фільмі розповідається про непростий життєвий та творчий шлях видатного живописця Вінсента Ван Гога.
Бюджет фільму складає 50 млн доларів.
Фільм триває 1 год 30 хв, з них 15 хвилин – це робота художників з України, яка тривала майже рік.
Для створення фільму було намальовано 65 тис. картин, якими можна закрити увесь Лондон.
Для того, щоб краски не засихали, палітру поливали гвоздичним маслом.
Спочатку було знято фільм за участі справжніх кіноакторів, а потім художники малювали картини з цих акторів в техніці Ван Гога.
Під час лекції Ольга демонструвала відеоролики, на яких було видно художників в процесі малювання картин, студії, декорації, акторів та картини Ван Гога. Учням було продемонстровано і уривки з фільму, де був персонаж, якого малювала художниця.
Спілкування з аудиторією пройшло у невимушеній та безпосередній атмосфері. Діти задавали питання та проявили інтерес до творчості художника Ван Гога, а Ольга в свою чергу зробила все, щоб цей інтерес викликати.









Немає коментарів:

Дописати коментар