четвер, 3 червня 2021 р.

"Життя в стилі ЕКО"

Книжкова виставка для дітей

Всесвітній день охорони навколишнього середовища
 (World Environment Day)

     Щороку 5 червня ми відзначаємо Всесвітній день охорони навколишнього середовища. Охорона навколишнього природного середовища – нова форма взаємодії людини і природи. Говорити з дітьми на тему екології та мотивувати їх до бережного ставлення до рідної природи та тваринного світу необхідно з маленьких літ. Пропонуємо книжки з фонду нашої бібліотеки, які допоможуть вам у цьому.


Санковська І. М. "Екологічні дати року"
Цей методичний посібник стане дієвим помічником класного керівника і вчителя–предметника в підготовці й проведенні різноманітних виховних, природоохоронних заходів впродовж навчального року. Він містить матеріали про екологічні дати року, широкі за спектром практичні розробки заходів, які можна використати як основні або створити на їх базі власні наробки. Видання складається із вступу й 2 розділів: загальних рекомендацій щодо роботи із 7 групами дат календарного року, інформації і методичних рекомендацій щодо провідної дати місяця та практичних розробок заходів. Кожна календарна дата забезпечена довідково–інформаційною складовою. Серед дат місяця обрана одна провідна, до якої розроблено захід і рекомендації з його проведення. Представлені матеріали сприятимуть формуванню засад екологічно мислення, вихованню в учнів цінностей та нової моделі поведінки. Матеріали видання можутьбутивикористанівурочнийтапозаурочний час. Методичний посібник призначений для методистів, вчителів–практиків та широкого кола читачів, які цікавляться питаннями екологічного виховання молоді.
Київ, 2017 р.


Крижановська Олена "ЕКОказки та ЕКОпроекти"
Ця книга для всіх, хто любить українську природу і хоче долучитися до її збереження. Екоказки розповідають про багатства нашого краю, мотивують дітей до бережного відношення до рідної природи (водойм, ґрунтів, повітря, рослинного та тваринного світу) та свого здоров’я. Їх доповнюють екопроекти, творчі конкурси та власні дослідження юних шанувальників природознавства. У книзі використані матеріали, опубліковані у науково-популярній природничій газеті для розумників та розумниць “КОЛОСОЧОК”.
Призначена для дітей молодшого шкільного віку. Стане у пригоді учителям початкової школи на уроках природознавства, основ здоров’я та у процесі організації проектної діяльності екологічного спрямування.
"Міські інформаційні системи", 2016 р.


"Екологічний АТЛАС маленького киянина"
Місто Київ вважається одним а найкращих і найзеленіших міст Європи. Проте Київ, як і всі великі міста, має ряд проблем, noв'язаних із забрудненням навколишнього природного середовища. Дорослі намагаються ці проблеми вирішити, маленькі друзі можуть в цьому допомогти. Як це зробити — підкаже еколопчнии атлас, який ви бачите. Переглядаючи його, ви знайдете не тільки цікаву інформйшю, яскраві малюнки, захоплюючі історії, різноманітні завдання, а й поради, як зробити довкілля чистішим.
- Що таке екологія?
- Київ, його історія та екологія
- Рослинний світ міста
- Тваринний світ міста
- Атмосферне повітря
- Водні ресурси міста
- Людина та довкілля
"Агенство Інтермедіа", 2005 р.


Крижановська Олена "На межі міста і лісу"
Головними героями усіх розповідей, зібраних у книзі, є тварини, яких можна зустріти у місті. Щоб помітити їхні пригоди, треба лише бути спостережливим і любити живу природу так, як це вдається авторці. Звісно, для правильного розуміння своїх спостережень в неї є ще й неабиякі знання у цій галузі. До того ж, вона завжди готова поділитися ними з читачем, а заразом запросити його навчитися розуміти і вболівати за братів наших менших. Видання стане до вподоби всім, хто полюбляє життєві історії за участю тварин.
Львів, "Міські інформаційні системи", 2016 р.


Крижановська Олена "Чому вони так називаються?"
Видання стане у пригоді для викладання та опанування курсу „Природознавство” у 1–3 класах. Зокрема, на уроках „Тварини”, „Птахи”, „Комахи” (тема „Світ живої природи”, 1 клас), „Гриби: їстівні та отруйні. Правила збирання грибів” (тема „Природа восени”, 2 клас), „Різноманітність рослин”, „Тварини. Різноманітність тварин”, „Риби”, „Комахи”, „Птахи”, „Гриби їстівні та отруйні” (тема „Рослини, тварини і середовища їх існування”, 3 клас). Крім того, матеріали видання допоможуть у 2 класі під час роботи над міні-проектом „Будьмо знайомі!” (походження назв рослин і тварин). Зокрема, завдання, запропоновані у вступі, демонструють різні способи творення назв тварин, поглиблюючи знання учнів про розмаїття живої природи та принципи номінації живих організмів. Вони можуть лягти в основу цікавого учнівського проекту.
Особливе значення для формування в учнів знань про живу природу має емоційна забарвленість тексту і доступність навчального матеріалу, поданого у жанрі наукової казки.
Призначено для молодшого шкільного віку та вчителів початкових класів.
Львів,  "Міські інформаційні системи", 2015 р

Немає коментарів:

Дописати коментар