четвер, 29 січня 2015 р.

Левко Лук'яненко: знакова особа боротьби за українську державність

Левко Лук'яненко - промовите це ім'я, і перед очима калейдоскопом проходять історичні події, дати, факти, - з'являється ціла епоха боротьби українського народу за свою державність...
На перетині важливих дат нашої історії, поміж Днем Соборності, що є символом об'єднання східних і західних земель України та Днем Пам'яті Героїв Крут - уособленням героїзму і мужності української молоді, наша бібліотека провела унікальну зустріч, пам'ять про яку в її учасників залишиться на все життя.
До нас на зустріч з молоддю, учнями Технічного ліцею НТУУ "КПІ" та Юридичного ліцею імені Я. Кондратьєва НАВСУ завітав легендарний Левко Лук'яненко!
Шістдесятники, Українська Гельсинська Група, дисидентство, концтабори, розпад Союзу, Народний Рух, декларація Незалежності, зародження українського парламентаризму, - історичні події держвницької ваги, в епіцентрі яких завжди був Левко Григорович. Він не претендував на медалі і нагороди, він не шукав легких шляхів, він просто знав, що вільна нація, незалежна Україна - це те, за що варто жити й варто боротися, адже двічі не вмирати...
І тепер, коли наш народ вигризає свою справжню Незалежність з пазур імперського сусіда, слово людини, яка все своє життя поклала на вівтар боротьби за національну гідність, є дуже-дуже важливою.
Дякуємо за те, що Ви у нас є і схиляємо перед Вами голови, дорогий наш Левку Григоровичу!!!









Немає коментарів:

Дописати коментар