вівторок, 14 листопада 2017 р.

«УКРАЇНА – ТЕРИТОРІЯ ГІДНОСТІ Й СВОБОДИ»


«УКРАЇНА – ТЕРИТОРІЯ ГІДНОСТІ Й СВОБОДИ»

Напередодні Дня Гідності і Свободи, який ми будемо відзначати 21 листопада, в нашій бібліотеці відбулася зустріч з ІРИНОЮ ДЕРЕВИЦЬКОЮ – ветераном буремних подій (2013-14 р.р.), активним учасником Революції Гідності, учителем, педагогом, юристом, психологом і просто красивою та чарівною жінкою. 
Під час зустрічі з учнями 8-го класу Технічного ліцею НТУУ «КПІ» пані Ірина згадувала про події, які відбувалися на Майдані та демонструвала 
обладунки протестувальників, завдяки яким було врятовано не одне життя. Говорили про багато серйозних речей, про неймовірно важкі та нелюдські умови, в яких знаходилися люди, про справжніх героїв Майдану Володимира Назаренко, Сергія Нігояна та інших. Розповідь була дуже цікавою та інформативною, адже йшла з вуст самого очевидця та учасника тих подій. Присутні дізналися, як захисники тримали позиції, били та калібрували каміння, як запалювали коктейлі Молотова, як ховалися за дерев’яними щитами від справжніх куль, як зводили барикади з мокрого снігу, який черпали касками та носили кульками, про неконтрольований вогонь, про те, як жінки носили воду та їжу учасникам, та рятували від поранень. В ті важкі для нашої держави часи українці формувались, як нація.
Ірина Деревицька:
- В житті завжди є місце подвигу
- Бороніть свою хату
- Все, що нас не вбиває – робить сильнішими
- Переможців не судять, судять переможених
- Хто де народився, там і пригодився
- Нас врятував огонь і сніг – ці протилежні речі
- Поганий той учень, що не піде далі свого вчителя
- Все найкраще в житті дістається дорогою ціною
- Не бійтеся робити помилок
- Хто хоче щось змінити, шукає можливостей, хто ні – той причину
- Борітеся – поборете
- Хто визволиться сам – той буде вільним
- Треба вміти вийти з натовпу і повести за собою
- Пильнуйте своїх лідерів, щоб не загинути поодинці.
Під кінець заходу пані Ірина звернулася до учнів:
«Будьте хазяєвами своєї країни. Історії повинні бути вашими. Голи повинні бути вашими. Вчіть Тараса Шевченка та Леся Українку»!
Після цієї зустрічі діти подорослішали!





Немає коментарів:

Дописати коментар