четвер, 16 листопада 2017 р.

«КОЛО ТОЛЕРАНТНОСТІ В БІБЛІОТЕЦІ РЕРІХА»

«КОЛО ТОЛЕРАНТНОСТІ В БІБЛІОТЕЦІ РЕРІХА»

16 листопада весь світ відзначає Міжнародний день Толерантності, і за традицією різних країн світу цього дня проводяться акції, які спрямовані проти різноманітних форм дискримінації та проявів нетерпимості. До цих традицій долучилася і наша бібліотека. До «Рятувального кола толерантності» ми запросила молодь з Центру соціально-психологічної реабілітації Солом’янського району м. Києва, представника з Африканської Ради в Україні пані Теодоріну та читачів бібліотеки. Разом ми відзначили цей день музикою, піснями і танцями народів Африки і України. Молодь Центру з цікавістю прийняла участь у вікторині про Африку, яку провела пані Теодоріна. Присутні стільки цікавого і незвичайного дізналися про культуру та традиції цієї чудової та загадкової країни. Далі пані Теодорина провела для всіх присутніх майстер-клас з африканського народного таночку. Під запальні ритми танцювали і дівчата, і юнаки. Африканські танці, як виявилося, можна читати, як книгу, коли знаєш що означають конкретні рухи і жести. Гості з Центру соціально-психологічної реабілітації теж не залишилися в боргу: і станцювали, і заспівали. Пісня «Рушник» на слова Андрія Малишка у виконанні Богдана Скалозуба викликала сльози у багатьох глядачів в залі, а бурхливі овації й крики «Браво!» були щирими.
В цей день всі присутні відчули, що вони різні – не кращі, й не гірші, а просто різні, та сприймали один одного такими, які вони є.
Африканська та українська культури об’єднали людей з різними світоглядами, традиціями та кольором шкіри!
Для того щоб досягти успіху у власному житті, не витрачати сил на конфлікти, «побутові війни», кожному із нас потрібно сформувати в собі толерантність, як рису характера.
БУДЬМО ТОЛЕРАНТНІ!!!
P.S. А на підтвердження того, що свято вдалося, вірш від нашого постійного користувача Володимира Дубровського:
Что сегодня было?
Скажу вам – сила!
Сегодня точно жарко было
Как будто охотились на крокодилов
С луком, с копьем
Или ловил живьём.
А может на пальме
Или на «Джипе» за львами,
А может за слонами
Что сегодня было?
Не холодно
Жарко было.






Немає коментарів:

Дописати коментар