понеділок, 30 березня 2020 р.

Міжнародний день захисту Землі

Живемо екологічно


Міжнародний день захисту Землі - свято, яке бере початок із 20-го століття, коли вчені після відповідних розрахунків визнали, що ресурси нашої планети не безмежні. Вчені привернули увагу до необхідності їх збереження та відтворення. В результаті нераціональної техногенної дільності людини руйнується довкілля. І саме завдяки усвідомленню суспільством того факту, що Земля - не вічна, і ми в майбутньому можемо спровокувати катастрофу, здатну знищити людство і взагалі життя на планеті, йде заклик до кожної людини створити хоча б невелику добру справу в ім'я захисту природи, а також допомогти оточуючим зрозуміти важливість збереження природних багатств і дбайливого ставлення до природних ресурсів. Будь-яка дрібниця - підняти і викинути в урну сміття, або пройтися разок пішки, замість того, щоб доїхати на автомобілі - є внеском в продовження життя на планеті. Адже в наших інтересах робити світ, в якому живемо, краще. Може здатися, що дії однієї людини не впливають на ситуацію в цілому, але насправді в таких питаннях потрібно просто слідувати простому принципу «почни з себе». Адже до ваших дій можуть долучитись інші люди, що допоможе зберегти нашу планету для майбутніх поколінь. 

Пропонуємо вашій увазі книги екологічної тематики з фондів нашої бібліотеки:

У навчальному посібнику розглядаються основні тенденції екології та охорони навколишнього природного середовища. Висвітлюються питання раціонального природокористування з розширеним оглядом еколого-економічних проблем. Посібник спрямований на розширення знань з організації. планування та економіки природокористування.


У книзі розкрито основні системні складові екологічного управління: державні, корпоративні, місцеві, громадські і спеціальні цільові системи. Наведено сучасні теоретико-методологічні й нормативні основи. механізми екологічного управління. у тому чмслі міжнародні і європейські аспекти.

В своїй книзі авторка трьох світових бестселерів - майстерно аналізує те, як великі корпорації та ідеологія вільного ринку блокують і без того непевні спроби боротися з кліматичними змінами. На основі різних думок, культорологічних досліджень та журналістських розслідувань авторка знаходить рішення проблеми кліматичних змін та пояснює те, як з нею пов'язана економічна система.
Ця книга про те, як людина в результаті нераціональної техногенної діяльності руйнує довкілля, де жити нашим нащадкам, як запобігти зсувам, повеням та іншим екологічним лихам. Автор  Георгій Рудько - знаний в Україні і за рубежем вчений. Ця книга є своєрідним застереженням від можливих небезпечних аномалій.






Немає коментарів:

Дописати коментар