середа, 22 травня 2024 р.

"МІЙ ІНДОСТАН"

Презентація виставки Олени Борділовської


21 травня відбулася презентація художньої виставки Олени Борділовської «Мій Індостан». На відкритті пані Олена представила аудиторії свій творчий доробок, накопичений за все життя. Декоративне мистецтво, зображення індуїстських богів, портрети принцес та падишахів, а також зразки каліграфії стилю насталік – усе це певною мірою відповідає тому яскравому світу традиційного мистецтва, який існує в Індостані. Роботи виконані різними техніками з використанням олівців, туші, акварельних фарб, акварельних олівців. Більшість робіт виконана на шовку, експозиція оздоблена переважно шовковими тканинами.
Художниця розповіла аудиторії про культурне розмаїття Індії та Пакістану, та про свій досвід перебування в цих країнах.
Виставка діє з 21.05 по 21.06 
за адресою вул. Єреванська, 12, тел. 073-444-29-10











Про художницю:
Олена Борділовська кандидат історичних наук, доктор політичних наук. Автор понад 100 публікацій, переважна більшість яких присвячена історії та політиці Індостану, в тому числі монографії «Індія та Пакистан: інтелектуальна історія розлучення», виданої в Інституті сходознавства НАН України.
Понад 20 років працювала науковим співробітником та викладачем в Інституті міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка.
Зараз працює в Національному інституті стратегічних досліджень при Президенті України. Продовжує вивчати Південну Азію - свій улюблений регіон, а також досліджує відносини України з державами Глобального Півдня загалом.



Немає коментарів:

Дописати коментар