неділю, 16 грудня 2018 р.

ГОРНЯТКО ЧАЮ ЗБИРАЄ ДРУЗІВ


Творчий вечір
(до Міжнародного дня чаю)
16 грудня в літературно-мистецькій вітальні за горнятком чаю зібралися в творче коло друзі бібліотеки! Музиканти, поети, письменники, художники, волонтери, колеги, партнери і наші постійні користувачі. Під час спілкування і чаювання кожний мав нагоду представити свою творчість та поділитися секретами своєї майстерності. Музичні номери перемежовувалися поетичним словом та представленням творчого доробку гостей.
Дякуємо Людмилі та Віктору Кабеєвим (саксофон, кларнет, хореографія), Ігорю Набаранчуку (губні гармоніки), Аліні Третяк (поетичне слово), Надії та Юрію Самикіним (вироби з бісеру), Наталії Рудіковій (сучасна жанрова лялька), Максимовій Валентині (поетичне слово), Капліній Ларисі (поетичне слово), Литвиновій Валентині (користувач бібліотеки, волонтер), Константину Киричуку (викладач комп’ютерної грамотності), Анні Киричук-Ольшанській (викладач англійської мови), Дубровському Володимиру (користувач бібліотеки), Наталії Мусієнко (друг бібліотеки), Шум Людмилі (друг бібліотеки) та всім гостям, які долучилися до цього свята дружби.
Сучасна бібліотека – для громади!
Громада для бібліотеки!

ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО ЧАЙ
Чай — один з найулюбленіших міцних напоїв всіх часів і народів.  
1. Слово чай прийшло до нас з китайської мови. І сталося це від напою, який стародавні китайці називали «Тей».
2. Чай є найпопулярнішим напоєм в світі за статистикою.
3. Незважаючи на те, що самою чаєпитною країною вважається Англія, там чай не вирощують. В основному чай вирощують в Індії, Шрі-Ланці (Цейлон), Китаї і Японії.
4. Чай корисний для імунітету, так як містить в собі багато антиоксидантів.
 5. Слово чайові було придумано не для того, щоб офіціант міг попити чаю. Раніше існували спеціальні чайні сади, в яких люди відпочивали, розслаблялися і пили чай. На кожному столику стояла спеціальна коробочка з написом TIPS (To Insure Prompt Service — «для забезпечення швидкого обслуговування»). Якщо кинути в цю коробку монетку, то гарячий чай приносили набагато швидше....
 6. У 1904 році Томас Салліван випадково винайшов чайний пакетик. Спочатку він використовував тонкі шовкові мішечки чисто для зберігання чаю, так як це обходилося набагато дешевше залізних банок. Але коли один з клієнтів випадково впустив такий пакетик в воду, було виявлено, що виходить точно такий же чай. Після цього шовк замінили на ще більш дешеві матеріали.











Немає коментарів:

Дописати коментар