четвер, 19 жовтня 2023 р.

"ВІДПОВІДАЛЬНА ЛЮДИНА - МІЦНА ДЕРЖАВА"

Інформування до Всеукраїнського дня відповідальності людини


                                      “Проживши три чверті свого життя поза межами України,
я завжди і всюди представлявся:
“Богдан Гаврилишин, українець”

19 жовтня в Україні відзначають День відповідальності людини вже 3 роки поспіль. Верховна Рада України затвердила його влітку 2021 року, за ініціативи Фонду Родини Богдана Гаврилишина.
☝19 жовтня — це день народження Богдана Гаврилишина — українського, канадського та швейцарського економіста, громадського діяча і мецената. 
☝Він колишній член Римського клубу, іноземний член НАН України та президент Фонду Богдана Гаврилишина, а також пластун (скаут) з 80-ти літнім членством у цій спільноті.
☝Дивлячись на його активну пластунську діяльність, принципи які в ній фігурували, стійку патріотичну позицію щодо в Україні та маючи колосальний досвід роботи на світовому рівні як члена Наглядової ради Міжнародної академії мистецтва та науки ще на початку 2010-х дійшов висновку, що світ не є здоровий і що для того, щоб змінити ситуацію, потрібно брати на себе відповідальність на всіх рівнях.
Богдан Гаврилишин у 2014 році під час Майдану створив змістовний та лаконічний документ – «Декларацію відповідальності людини», у 15 пунктах якої відобразив різні рівні відповідальності, від особистої до відповідальності на рівні країни та світу. Ізараз вони можуть стати дороговказами до більш демократичного, інклюзивного та ефективного суспільства.























Немає коментарів:

Дописати коментар