понеділок, 3 листопада 2014 р.

Багаті тим, що різні

Ми багаті тим, що різні.
Спокон віків наша країна гостинно відчиняла двері перед людьми різних ентосів, різних національностей. І цим ми завжди були сильні, - приймаючи інших, збагачувались самі.
Сьогодні це також наша сильна сторона - взаємозбагачення культурами, звичаями, традиціями відбувається в Україні постійно, ми пізнаємо, нас пізнають, і це природньо, розширюючись, світ стає цікавішим, зрозумілішим, толерантнішим.
Наша бібліотека має чималий досвід співпраці з національними меншинами, котрі мешкають в нашій державі. Та найтіснішою є взаємодія з Вірменською громадою України. В історії нашої діяльності були різні часи, різні напрацювання.
Останніми роками наша співпраця вийшла на якісно новий рівень. На сьогоднішній день Київська Вірменська Громада - це наш надійний товариш, дружний партнер. Ми, співпрацюючи в багатьох напрямках, докладаємо багато зусиль для популяризації як української культури у вірменському середовищі, так і вірменської - в українському культурному просторі.
30 жовтня в Камінному залі Будинку письменників України відбулося засіданння Комісії з питань науки та видавничої справи Київської вірменської громади, яке було присвячене актуальним питанням вірменознавства. Відкриваючи зустріч голова КВГ Норик Геворкян та виконавчий директор Ошин Погосян висловили щире переконання у необхідності подальшого розширення та укріплення вірмено-українських та україно-вірменських зв'язків. Така позиція керівництва Громади є дуже цінною, оскільки відображає притаманні нашому суспільству кращі світові тенденції полікультурності.
Під час засідання говорили про успіхи і проблеми у вірменознавчій діяльності, обговорювали пропозиції та прийняли ряд рішень. Голова Комісії Самвел Азізян зробив детальний огляд та підвів короткий підсумок роботи в цей нелегкий для нашої країни час.
Ми, в свою чергу, маючи можливість працювати в Комітеті з питань науки та видавничої справи насичуємось прекрасною вірменською культурою, розширюємо знання про цю горду, славну країну, набираємось історичного досвіду утвердження вірменами свого місця поміж інших етносів, і найголовніше, - крок за кроком, цеглина за цеглиною всі разом ми вибудовуємо, укріплюємо діалог культур, діалог людей, налагоджуємо спілкування поміж собою звичайних вірменів та українців, що додає лише миру та злагоди у нашому суспільстві...
Голова Київської Вірменської громади Норік Геворкян і заступник голови Спілки Письменників України Олександр Божко

Члени Комісії: Іванна Щербина, Анна Амбанцумова, Григорій Кримчук


Зліва направо: член НСПУ Григорій Кримчук, виконавчий директор КВГ Ошин Погосян, завідувачка бібліотеки ім. Реріха Іванна Щербина, зав.відділом бібліотеки ім. Шевченка Саломе Енгибарян, член НСЖУ Самвел Азізян, член правління КВГ Віолетта Хачатурова, голова КВГ Норік Геворкян, заступник голови НСПУ Олександр Божко, Заслужений будівельник України Роберт Мінасян, архітектор Петрос Галстян.



Немає коментарів:

Дописати коментар