пʼятницю, 14 листопада 2014 р.

Той, кому не байдужа доля України

  Урок історії "Українцем бути не соромно" для учнів Технічного ліцею НТУ КПІ провів в нашій бібліотеці актор, бард, той, кому не байдужа доля України Дмитро Лінартович.
Хоча наша зустріч і носила назву "урок", - вона на традиційний шкільний урок схожою не була. Домашнім завданням для ліцеїстів було переглянути фільм "ТойХтоПройшовКрзьВогонь" з Дмитром у головній ролі.
І, ось він, наш герой, перед нами - щирий, дружелюбний, відкритий до спілкування, і водночас мудрий, розважливий, схильний до глибоких роздумів. Дмитро майже 2 години вів нас складними дорогами національної історії. Власні, співані Дмитром оповідки, відображали той чи інший період життя нашого народу, людське життя в контексті суспільних подій, світ особистих переживань та почуттів.
Учні багато запитували, цікавились і творчим житям, і громадською роботою, і просто хотіли чути думки про події, які тепер відбуваються в нашій країні. І Дмитро розповідав, радив, рекомендував... А ще автографи, фото на згадку, селфі...
Нам, бібліотекарям, особливо приємно костантувати, що важливість книжки, необхідність читанки, - це найперше, про що Дмитро говорить з учнями. Радить читати якомога більше хорошої літератури, - книжки ж бо дають глибокий погляд на життя, допомагають обирати своє покликання, пізнавати навколишній світ і себе в ньому, - і вони, ця чудова сучасна учнівська молодь беруть ці слова до уваги!!!










Немає коментарів:

Дописати коментар