понеділок, 1 лютого 2016 р.

НЕДІЛЬНИЙ ОБІД У ШПИТАЛІ

Почався новий рік, і у нас розпочинаються нові проекти, активності, практики...
Першою ластівкою, про яку вже можна говорити, як про пріоритетний напрям соціальної бібліотечної роботи стала партнерська ініціатива двох бібліотек Солом'янського району (бібліотека ім. Реріха та бібліотека ім. Чкалова) із підтримки поранених бійців АТО, які знаходяться на лікуванні у військовому госпіталі.
Починалося все із разових візитів працівників та користувачів названих бібліотек до госпіталю. А нещодавно, за підтримки письменниці та громадської діячки Марії МОРОЗЕНКО ці візити перейшли на систематичну основу, сформувавшись у повноціннний проект, який з легкої руки письменниці дістав назву "Недільний обід у шпиталі", а бібліотеки, тобто місця гуртування людей - блок-постами Милосердя.


Отже, громадська ініціатива «НЕДІЛЬНИЙ ОБІД У ШПИТАЛІ» створена задля підтримки бійців, які постраждали у зоні проведення АТО, а тепер перебувають на лікуванні в госпіталях.

ІНІЦІАТОРИ: письмениця Марія МОРОЗЕНКО, керівники бібліотек ЦБС Соломянського району ім. Чкалова Оксана Палій, та ім. Реріха Іванна Щербина.

ОРІЄНТИР: 2016 рік, який Папою Франциском оголошено по всьому світу Святим Роком МИЛОСЕРДЯ

ХТО ДОПОМАГАЄ? - до ініціативи запрошуються всі люди доброї волі, які мають бажання хоч трішки полегшити долю поранених бійців.

КОМУ ДОПОМАГАЄМО? -на даний момент нашими підопічними є ті, хто найбільше потребує звичайної людської підтримки, людяності та щирого людського тепла, і до кого волонтерська допомога майже не надходить - пацієнти Клініки психіатрії Головного військового клінічного госпіталю.

ЩО РОБИМО? – смачні домашні обіди і моральна підтримка для тих поранених, хто не має рідних або не має можливості з ними бачитися.

ЯК? - Обіди готують невеличкі групи небайдужих людей власним коштом (у складчину). В основі більшості рецептів – традиційні українські страви.
РЕЗУЛЬТАТ: моральна підтримка й допомога тим, кого війна зранила найважче - не тільки тіло, а й душу((


А зараз трохи про перший досвід спільного готування на блок-посту МИЛОСЕРДЯ №1

"Гуртом робити добрі справи - легко"
Остання неділя січня була для нас просто фантастичним днем - такого в нашій бібліотеці іще не було - з самого ранку чистили, різали, солили, перчили, пробували смаку, фасували, пакували - готували недільний обід для поранених бійців.
І все це тепло, невимушено, з гарним настроєм, під задушевні розмови та веселі жарти...
Це було так, як повинно бути, так, як ми давно мріємо - бібліотека стає місцем, де, окрім дозвілля, громада збирається і задля корисних і потрібних справ...
Нам сьогодні все вдалося - до госпіталю поїхало 75 порцій поживного вінегрету з мясними гречаниками, домашня випічка (пиріжки, рогалики, бісквіти), яблука та ягідні компоти.


І дякуємо всім, хто підтримав Блок-пост МИЛОСЕРДЯ №1 своєю прямою допомогою: Таня Верстак, Бібліотека Ім. І. Багряного, Галина Іжко
Без Вас би нічого не вийшло!
Дякуємо, що на блок-посту МИЛОСЕРДЯ №1 ми були сьогодні разом!!!






Немає коментарів:

Дописати коментар