четвер, 10 листопада 2016 р.

Володимир Білінський. У пошуках старої історії

8 листопада, напередодні відзначення Дня української писемності і мови у бібліотеці відбулась зустріч з письменником, дослідником української історії Володимиром Білінським (автор трилогій «Країна Моксель», «Україна-Русь» та інших творів).
Присутні з величезною цікавістю слухали розповідь письменника про його дослідження історичних подій на теренах давньоруських, особливо дослідження літописів,і про те, як їх фальшували правителі Московії.
Молодь дізнавалася багато маловідомих, або взагалі не відомих фактів з історії нашої держави, а дорослі, вже прочитавши твори автора, які є в фонді бібліотеки, говорили про те, як важливо і як насправді складно на рівні свідомості звільнятися від гніту домінування імперії, від комплексу меншовартості, та цікавились над чим пан Володимир зараз працює.
Зустріч тривала довго, та ніхто не хотів розходитись – і автору і читачам було цікаво спілкуватись один з одним. Величезна подяка Володимиру Броніславовичу, що він хоче донести до кожного українця такі відомості про історичні події, які дають розуміння того, що відбувається між Україною і Росією сьогодні.


Немає коментарів:

Дописати коментар