неділю, 3 грудня 2017 р.

"КОЛИСКОВІ НАРОДІВ СВІТУ"

КОНЦЕРТ "КОЛИСКОВІ НАРОДІВ СВІТУ"

Найдавніша колискова – це та, яку перша жінка, заспівала своїй першій дитині. Де б її не співали, ми завжди сприймають цю пісню з ніжністю та асоціюють з найдорожчою людиною у світі – з мамою. Сила колискової в тому, що вона поза часом, вона невмируща. Колискова має заспокійливий, гіпнотичний характер, і її мета приспати дитину. Часто ця пісня допомагає матері висловити своє хвилювання й турботу за малюка.
                В наші дні багато речей конкурують з традицією співати своїй дитині колискові, наприклад гаджети, за допомогою яких батьки розважають чи заспокоюють дитину. Сьогодні мами рідше співають колискові, а для минулих поколінь, які не мали компютерів та телевізорів, було більше природньо збиратися разом, співати і розмовляти.

                3 грудня в літературно-мистецькій вітальні бібліотеки Реріха відбувся сольний концерт «Колискові народів світу» лауреата міжнародних та всеукраїнських конкурсів вокалістів Світлани Клочкової-Коваленко (сопрано), концертмейстер Наталія Скворцова. У виконанні співачки прозвучали колискові пісні народів світу: українські, російські, французькі, німецькі та американські класичні колискові. Слухачі під час концерту поринули в чарівний світ маминої пісні, і кожному згадалось щось своє!




Немає коментарів:

Дописати коментар