четвер, 17 травня 2018 р.

Практичний тренінг патрульної поліції в бібліотеці!


«Як спілкуватися з поліцією»

17 травня в нашій бібліотеці для молоді – учнів Київського вищого професійного училища №46, відбувся практичний тренінг, який провели старший інспектор зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції м. Києва – лейтенант поліції Кулик Валерія та старший лейтенант Ситник Надія. 

Головна тема спілкування: дія підклітка у випадку, коли його затримала поліція. Говорили про багато речей, які сьогодні хвилюють молодь, та піднімали питання, які можуть стати у нагоді, коли вже відбулося затримання патрульною службою. Чим відрізняється адміністративна відповідальність від кримінальної? Що таке булінг? Чим відрізняється поверхнева перевірка затриманого від повного огляду? Як повинно виглядати посвідчення поліцейського? Що таке особистий жетон поліцейського? На скільки можна затримати дорослу людину, і на скільки можна затримати дитину? Це далеко не повний перелік питань, які сьогодні піднімали.
Під час зустрічі представниками поліції було проведено експеримент, в якому прийняли участь учні, які зіграли роль двох поліцейських, що затримали підозрюваного у скоєнні крадіжки. Під час експерименту були проаналізовані дії поліцейських та дії затриманого. Присутнім була надана порада: «При спілкуванні з патрульною службою необхідно дотримуватися етики, і представити на вимогу документи про посвідчення особи, якщо такого немає, то дати телефон батьків, та дати можливість провести поверхневу перевірку особистих речей при необхідності. Якщо ви не винні, ця перевірка займе 5-8 хв., а поліцейські не втратять час на пошуки справжнього злочинця»
Годинне спілкування з представниками поліції було надзвичайно корисним та необхідним!






Немає коментарів:

Дописати коментар