четвер, 14 червня 2018 р.

Екотусовка в бібліотеці


Презентація книги "Арчі" письменниці КатериниЄгорушкіної

Екологічне виховання дітей – тема дуже актуальна для сучасної України. Наші вулиці, річки, міста, села, водойми засмічені відходами життєдіяльності людей, відходами промислових підприємств. Нам стає все далі не тільки не комфортно, але і небезпечно жити в таких умовах. Для того, що ми залишили своїм нащадкам безпечну планету Земля, необхідно уже сьогодні навчити наших дітей з відповідальністю  ставитися до довкілля, оберігати і примножувати природні дари.
         14 червня для вихованців дитячого садочку №360 наша бібліотека організувала зустріч з казкотерапевткою, письменницею Катериною Єгорушкіною, яка презентувала дітям свої еко-книжки «Арчі» та «Пригоди Штанька». Герої казок допомогли маленьким дітям усвідомити проблеми екології та навчили їх сортувати сміття. Під час зустрічі діти дізналися багато цікавих речей, наприклад, що зубні щітки, касові чеки, аерозольні балончики не переробляються. Що відпрацьовані батарейки необхідно здавати в спеціальні пункти для утилізації, що з перероблених пластикових пляшок можна зробити багато корисних речей та багато іншого.

Катерина Єгорушкіна – письменниця, казкотерапевт, авторка терапевтичних казок для малюків.  Народилася 30 жовтня 1984 року в Броварах на Київщині. За освітою – філолог, 2009 року закінчила Національний університет « Києво - Могилянська академія», відтак вивчала психологію в аспірантурі, де і розпочала  практикувати напрями казко - і книготерапії для дітей та дорослих. Разом із видавництвом «Грані - Т» працювала над серією проблемних творів для дітей «Книготерапія», писала післямови, котрі мали на меті допомогти дорослим зрозуміти гризоти своїх дітей. Веде передачу «Чарівний світ казок» на радіо «Марія». Авторка унікальної серії терапевтичних казок про музику з музичним оформленням « Музична казкотерапія для малят» (упродовж 2010–2011 років побачили світ книжки «Музична подорож Золотого Каштанчика», а також у співпраці з музичним терапевтом Стефаном Недерицею та композитором Дмитром Красноуховим – «Країна Сніговія», «Будиночок з води» і «Птахи та янголи»). «Арчі» та «Пригоди Штанька» – видання на екологічну тему. Це вже 9 та 10 книги авторки. Для дітей Катерина Єгорушкіна пише уже 13 років.

 Казкотерапевт Катерина Єгорушкіна.








Немає коментарів:

Дописати коментар