неділю, 16 лютого 2020 р.

"Молодший син" (Святослав Реріх)

Клуб "Кіно v Reriha"

В меморіальній кімнаті-музею Миколи Реріха нашої бібліотеки відкрита виставка «Гімалайський Ашрам Реріха», на якій представлено художні роботи художника декоративного мистецтва, художника-косміста, мандрівника, дослідника спадщини Реріхів і Шевченка Козара Володимира Андрійовича. Акварелі та акриліки художника відображають простір та енергетику того унікального місця де розміщався справжній Ашрам - духовний центр, де останні двадцять років жив і творив видатний гуманіст світу, філософ, мислитель, письменник, художник, один з творців вчення Жива Етика Микола Костянтинович Реріх. Представлені роботи були створені автором у мальовничій частині західних Гімалаїв. Ця виставка користується великою популярністю серед шанувальників творчості Володимира Андрійовича. Про це свідчать постійні екскурсії виставкою, які він часто проводить особисто.
16 лютого, в рамках клубу Кіно v Reriha, відвідувачам екскурсії було продемонстровано документальний фільм «Молодший син» (Святослав Реріх). Це картина про життя молодшого сина Святослава, який плідно працював на благо Індії та був активним послідовником вчення Жива Етика.
Під час заходу бібліотеці було передано в дар від МГО «Українського Реріхівського товариства» ще два томи серії «Агні Йога» (2020 р.) проекту «Жива Етика українською вперше». Наявність такої серії українською мовою для нас має велике значення, адже кожен народ мусить мати вчення рідною мовою, бо саме вона поєднує енергію минулого з енергією сучасного.
Автор та керівник проектів «Жива етика українською мовою», «Реріх та Україна», «Реріх та Шевченко», «Від Карпат до Гімалаїв» голова МГО «Українського Реріхівського товариства» Козар Володимир Андрійович.




Немає коментарів:

Дописати коментар