вівторок, 13 квітня 2021 р.

Що цікавого почитати?

Книжкова рекомендація

Келлі Кевін 

"Невідворотне. 

12 технологій, що формують наше майбутнє".

ПРО КНИГУ:
Технологічна галузь не лише найдинамічніша в сучасному світі — вона здатна суттєво змінити наше життя в недалекому майбутньому. Які професії зникнуть, а які набиратимуть обертів? Які нові джерела прибутку з’являться в підприємців, а які бізнес-моделі перестануть працювати? Чого варто навчатися і в що інвестувати? Ви можете отримати максимум від цих змін, дізнавшись, якими будуть наслідки безперервного технологічного потоку через 30 років. Аналізуючи тренди, що проявляються вже сьогодні, Кевін Келлі окреслює напрямки, у яких неминуче рухатиметься світ. Він виокремлює 12 невідворотних технологій, які, тісно переплітаючись, визначатимуть глобальні тенденції розвитку.

ПРО АВТОРА:
Кевін Келлі — американський журналіст, футуролог, письменник. Допоміг запустити журнал Wired і був його головним редактором перші сім років. Співзасновник сайту Cool Tools та щорічного форуму Hackers’ Conference. Працював редактором журналу Whole Earth Review. Автор книжок про технологічні тренди та нову інформаційну економіку.



ЦИТАТИ ДО ТЕМИ КНИГИ:
ПРО КАТАЛІЗАТОР ЛЮДСТВА

Кожна масштабна зміна в нашому житті нині відбувається довкола певної технології. Технології — це каталізатор людства. Завдяки їм усе, що ми робимо, завжди перебуває в процесі становлення. Кожна річ стає чимось іще в міру переходу зі стану «може» до стану «є». Ці зміни, які ніколи не закінчуються, — це центральна вісь сучасного світу. Процеси — двигуни потоку — зараз важливіші, ніж продукти. Найбільшим винаходом людства за останні 200 років є не якийсь конкретний пристрій чи інструмент, а винахід самого наукового процесу.

ПРО ІНТЕЛЕКТУАЛІЗАЦІЮ
Мало що змінює все так, як дешевий потужний і масовий штучний інтелект. Для початку, ніщо не дає такого ефекту, як незначне покращення інтелектуальних характеристик простої речі. Навіть якщо додати до існуючого процесу лише краплинку інтелекту, його ефективність вийде на новий рівень. Користь, отримана завдяки інтелектуалізації неактивних процесів, матиме в сотні разів відчутніший вплив на наше життя, ніж досягнення індустріалізації.

ПРО ФІЛЬТРУВАННЯ І ПЕРСОНАЛІЗАЦІЮ
Ми досі перебуваємо на початкових стадіях того, як і що фільтрувати. Ці потужні обчислювальні технології можуть бути — і будуть — застосовані до всього, що є в інтернеті. Навіть найбанальніші продукти та послуги можна персоналізувати, якщо захочемо (проте в багатьох випадках не захочемо). Через 30 років уся хмара буде проходити через процес фільтрування, завдяки якому значно підвищиться рівень персоналізації.

ПРО ПЕРЕМІШУВАННЯ
Сучасні технології — це поєднання більш ранніх та примітивних технологій, перемішаних та реорганізованих. Оскільки ми можемо поєднати сотні простих технологій із сотнями тисяч складніших, кількість нових технологій необмежена. Але всі вони — лише ремікси попередніх. Цей принцип економічного та технологічного росту стосується також цифрового зростання. Ми живемо в добу продуктивного перемішування.



Немає коментарів:

Дописати коментар