середу, 28 липня 2021 р.

"Релакс читання у відпустку"

 Книжкова виставка серпня



Ю Несбьо «Макбет»
Події роману, який є новітнім переосмисленням відомої п’єси Шекспіра, розгортаються в повоєнний час у занедбаному індустріальному місті, де місцева поліція безуспішно бореться з наркоторгівлею. Новий начальник поліції Дункан — ідеаліст з далекосяжними планами. Він стає чи не єдиною надією городян, втомлених несправедливістю та беззаконням, і кошмаром для кримінальників. Торгівля наркотиками зосереджена в руках двох наркобаронів; один із яких, майстер маніпуляцій Геката, має зв’язки у вищих ешелонах влади й успішно цим користується. Задум Гекати полягає в тому, щоб безперервно й підступно впливати на свідомість інспектора Макбета, командира поліцейського спецназу, чоловіка, схильного до агресії та параноїчного страху. Перед читачами розгортається історія кохання й ненависті, політичних амбіцій та пожадливості, яка дає їм можливість зазирнути в найпотаємніші закутки людської душі. Захоплюючий новий трилер від відомого норвезького письменника Ю Несбьо, автора низки детективних романів, що стали бестселерами. Його книги перекладено більш як на 50 мов. Станом на 2017 рік їх було надруковано загальним накладом понад 33 мільйони екземплярів. Вітчизняні поціновувачі детективного жанру також добре знають Ю Несбьо, оскільки в Україні уже вийшли з півтора десятка його книг.
Видавництво КМ БУКС, 2018


Юлія Базя «Мій Іуда»
Життя головної героїні – Людмили Балановської – завжди було сповнене несподіванок та сюрпризів. При народженні дівчинки померла її матір, тому вихованням повністю займався батько Іван, з яким у доньки були різні погляди на життя.
Подорослішавши, Людмила зустріла на своєму життєвому шляху своє перше кохання, яке принесло їй найбільше щастя та одночасно розчарування. Зневірившись, героїня продовжує жити, вважаючи своїм сенсом життя лише свого єдиного сина, до якого доля виявиться з часом безжальною і жорстокою.
Кожен із чоловіків певним чином впливає на життя Людмили, будує її долю, залишає певний відбиток на серці. Троє чоловіків -три листи, адресовані безпосередньо їм, написані в найтяжчі хвилини життя героїнею, яка понад усе шукає правди, яка шукає відповіді на запитання, яка до останнього не вірить, що хтось із її найдорожчих серцю чоловіків може бути Іудою.
“Любий тату…”, “Коханий мій…”, “Дорогий сину…” – три листи як три останні надії дізнатися правду, але відповіді на всі запитання зможе дати тільки сама героїня.
Видавництво ТОВ «Редакція «Торгово-промислова Україна»


Салі Руні «Нормальні люди»
У школі Маріанна з Коннеллом вдають, наче не знають одне одного. Він — популярний та улюблений усіма, вона — самотня дивачка, з якої відкрито насміхаються. Однак між ними виникає дивовижний зв’язок, який вони вирішують тримати в таємниці і який відтоді назавжди змінює їхні життя. Пізніше, у дублінському коледжі, Маріанна впевнено вписується у тамтешнє товариство, а Коннелл незграбно шукає своє місце серед столичної богеми.
За роки навчання вони постійно кружляють одне довкола одного, то віддаляються, то зближуються, але все одно між ними лишається щось, що неймовірним чином притягує їх одне до одного. Поміж іншими стосунками, Маріанниним потягом до саморуйнування, Коннелловою депресією вони випробовують, як далеко можуть зайти у своєму прагненні бути просто собі нормальними людьми і врешті — несподівано врятувати одне одного.
Видавництво Старого Лева, 2020


Світлана Веренич «І це все, що я хотіла сказати про кохання»
Про що цей роман - про кохання чи про життя? Чи можна взагалі відокремити одне від іншого? Хто візьме на себе таку сміливість? Ця історія – це міцно переплутані між собою чотири людські долі, чотири життєві драми. Чи може щось допомогти піднятися з безодні відчаю жінкам, які пережили найстрашніше - насильство, що понівечило не тільки їхнє тіло, але й душу?.. Чи може щось втримати зраджену дівчину від жахливого кроку - від аборту?.. Чи може хтось упросити її не вбивати ще ненароджене дитя, зберігти його життя?.. Героїня роману «І це все, що я хотіла сказати про кохання» Ліза занадто рано зіштовхнулася зі злом, але зустрічі з літнім вченим, загадковою письменницею та недолугою на перший погляд перукаркою, які кожен по-своєму протистоять непростим викликам, допомагають їй прийняти рішення, що змінить все в її долі. Цей роман можна порівняти з рондо, де одна сюжетна лінія-мелодія переплітається з іншою, повторюючись у іншій машкарі. І писалася вона суто для жінок, бо звучить надто по-жіночому, інтимно…
Видавництво «ФОЛІО», 2019


Таня П’янкова «Кролівна»
Іноді ми не бачимо того, що бачать інші. Іноді ми не знаємо ні себе, ні природу речей, котрі нас оточують. Іноді ми не усвідомлюємо, в якій реальності живе наш розум. Ексцентричному НЕДОподружжю, здається, дуже пощастило - їм допомагає навчитися бачити, чути і відчувати одна дуже розумна істота. Ось тільки, звідки вона приходить і куди зникає? А може, вона - зовсім і не вона...Іронічна історія про силу справжнього охання і страх бути щасливим. Історія, яка могла б статися з кожним із нас…Видавництво «Український пріоритет», 2016

Немає коментарів:

Дописати коментар