вівторок, 15 серпня 2023 р.

Розмовний клуб "Мова і Розмова"

  


Вирішили перейти на українську мову? Підтримуємо Вас на всі 100! Не одразу виходить говорити українською чисто? Існує невпевненість при розмові? Тоді вам до нас! В нашому Клубі на вас чекає: невимушене спілкування та відсутність критики!

Запрошуємо щонеділі о 13-00 в розмовний клуб української мови! В рамках клубу будемо:
☝Знайомитися з творами сучасних українських авторів
☝Читати та обговорювати твори українських класиків
☝Декламувати українську поезію
☝Розмовляти про українські традиції, свята
☝Ділитися рецептами української кухні
☝Говорити про модні тенденції українського одягу
☝Згадувати українські приказки, прислів’я
☝Співати українських пісень, слухати музику
☝Обговорювати кінокартини, театральні вистави
☝Говорити на будь-які теми запропоновані членами клубу!

І все це в дружньому колі однодумців! Процес переходу з однієї мови на іншу комплексний, адже йдеться не лише про іншу граматику та лексику, а й світогляд. Щоб не повертатися до зручної мови, без внутрішньої мотивації не обійтись.


27.08 «МОВА І РОЗМОВА»
Наш мовний клуб набирає обертів! А це говорить про те, що у багатьох людей є зацікавленість удосконалювати свою українську. Приємно, що серед учасників клубу є переселенці з Дніпра, Бахмута, Донецька. Ці люди тривалий час перебували в російськомовному середовищі, тож особливо потребують таких україномовних спільнот! Про нас дізнаються із соціальних мереж, приходять та стають нашими читачами. Основний принцип клубу «Мова і Розмова»: взаємоповага, відсутність критики, бажання говорити гарною українською. У нас немає якихось правил, регламенту, методичок, все відбувається за бажанням членів клубу. Ми граємо в настолку «Гра слів», читаємо вірші, співаємо українських пісень, дивимось українське кіно, презентуємо книжки з нашого фонду і просто розмовляємо. Після кожного засідання нашого клубу люди йдуть з українською книгою і бажанням прийти наступної неділі о 13-00! Чекаємо всіх бажаючих!










13.08 "МОВА І РОЗМОВА"

До нашого розмовного клубу долучаються люди різного віку, а це говорить про те, що вивчати та удосконалювати рідну мову ніколи не пізно. Залюбки граємо в настолку «Гра слів», багатство української мови вражає!
☝Сьогодні на нашій ЗДИБАНЦІ ми ОБОПІЛЬНО з КОЛЕЖАНКАМИ ТЕРЕВЕНИЛИ в дружньому ГУРТІ та пили ДУХМЯНУ ГЕРБАТКУ та дивились серіал «І будуть люди» за твором Анатолія Дімарова!
☝Долучайтеся щонеділі о 13-00! У нас цікаво!)






7.08 "МОВА І РОЗМОВА"

Щонеділі о 13-00 наш мовний клуб збирає в дружнє коло людей, які прагнуть гарно говорити українською мовою. Ми граємо в "Гру слів" і просто спілкуємось у невимушеній атмосфері взаємоповаги. А ще наступної неділі плануємо розпочати перегляд серіалу "І будуть люди" за твором Анатолія Дімарова (серія 30 хв.). Родинна сага на на зламі історичних подій України не залишить вас байдужими. Герої фільму розмовляють красивою українською мовою! Запрошуємо всіх





30.07 "МОВА І РОЗМОВА"

Сьогодні в рамках мовного клубу ми презентували настільну гру "Гра слів". Це саме те, що потрібно людям, які хочуть говорити українською гарно. Відгадування слів на картках з фразеологізмами, діалектами, неологізмами всіх учасників вразило вишуканістю та мелодійністю української мови! Деякі слова чули вперше! Деякі викликали подив! Деякі усмішку! Деякі гордість! Це ж справжнє багатство нашої мови!

Запрошуємо до нашого мовного клубу щонеділі о 13-00! 
Ми не тільки граємо тут в настільні ігри!




Немає коментарів:

Дописати коментар