понеділок, 28 серпня 2023 р.

"Чи є ваше харчування збалансованим"

Вікторина та цікаві факти про правильне харчування


"Якщо хочеш продовжити своє життя,
приборкай свою трапезу"
Б.Франклін

Проблема здорового харчування є досить актуальною в сучасному суспільстві. З кожним днем людей, які піклуються про своє здоров’я більшає, і доволі часто це піклування проявляється зміною характеру свого харчування. Хтось стає веганом, хтось відмовляється лише від м’ясних продуктів, а хтось вдало комбінує.
☝Що таке здорове харчування?
Здорове харчування – це раціон, який здатний задовільнити основні потреби організму в білках, жирах, вуглеводах, вітамінах та мікроелементах, тому його дотримання є важливим аспектом нашого життя.
☝Які принципи правильного харчування?
 Споживаючи щодня адекватну кількість калорій за рахунок збалансованого набору переважно корисних продуктів, можна значно зменшити ризик серцево-судинних захворювань, діабету та раку, тобто найбільш небезпечних захворювань.
☝Основним правилом щоденного здорового харчування є різноманітність – якщо ви будете постійно харчуватися одним і тим же набором продуктів, то з часом в організмі виникне недостатність певних вітамінів та мікромінералів.
☝Ключовими продуктами здорового харчування є овочі і крупи (із середнім або низьким глікемічним індексом);
незначна кількість м’яса, риби і морепродуктів;
різноманітні горіхи, фрукти тощо.
☝Чому важливо знати правду про збалансоване харчування і дотримуватися його? Тому що 20 % передчасних смертей у світі відбувається саме через брак збалансованого харчування. Отже, це —питання життя і смерті.
☝Правильний раціон може змінити стан здоров’я на краще! Якість вашого життя залежить тільки від вас! Збалансоване харчування не потребую якихось незвичайних дорогих продуктів. Все що нам потрібно є в доступі, головне грамотно споживати!

Пропонуємо вікторину, завдяки якій ви проаналізуєте, 
чи є ваше харчування
збалансованим і корисним!

2 коментарі:

  1. Трохи не в тему, але слухав колись лікаря професора з Відня, він вказував, які необхідні елементи для людини.
    Перший елемент - це азот, необхідний зокрема для утворення нейротрансміттера - монооксид азоту - NO. Головні джерела цього елемента:
    1) гарбузове насіння;
    2) грецькі горіхи;
    3) гречка.
    От мудрі люди, які гречку вживають.
    Другий необхідний елемент - сірка. Зокрема, сірка "тримає" структуру інсуліну. Не вистачає сірки - починає "сипатися" інсулін - цукровий діабет. Вона міститься в різних продуктах, але найбільша концентрація в таких:
    1) цибуля;
    2) часник;
    3) чорна кава...
    Детальніше - https://youtu.be/sfeTxR7uU9I?t=2261

    ВідповістиВидалити
  2. Дякуємо, що доповнили цікавою інформацією нашу вікторину!)

    ВідповістиВидалити