четвер, 22 лютого 2024 р.

«ХАЙ БУДЕ ВЕСНА»

Відкриття виставки живопису сучасної художниці Ольги Галагуз


Виставка сучасної української художниці Ольги Галагуз стала для глядачів бібліотеки ім. М. Реріха справжнім початком Весни, адже виставкова зала випромінювала неймовірну енергетику квітів та рослин, які є символом життя.
Під час відкриття виставки художниця представила свої роботи, розповіла про матеріали та техніки, які використовує при створенні картин. Вона наголосила, що кожна її робота несе зміст та спогади про митті життя. А ще вона добре відчуває вібрацію квітів, їх енергетику. Ольга любить малювати трави, бо вони неймовірно сильні своїм бажанням проростати навіть з під каміння та бруківки.



На відкритті була присутня журналістка, письменниця, знавець рослинного світу, науковий співробітник Боярського краєзнавчого музею Аліна Третяк. Вона розповіла маловідомі факти про рослини та квіти, які були зображені на полотнах Ольги Галагуз. Наприклад, що квітка мальви допомагає нам дихати і є символом рідного обійстя, а всюдисущий і могутній характерник - будяк (народна назва козацька шапка) символізує могутність і захист проти ворогів.


На захід завітав Заслужений журналіст України, поціновував мистецтва, організатор Міжнародного проекту «Повертайся живим» Сергій Комісаров. Він схвально відгукнувся про творчість художниці, і наголосив, що маркером справжнього мистецтва є живопис, який несе живу енергетику і зачіпляє душу глядача. Підтвердженням цього є полотна Ольги Галагуз.


Окрасою заходу став музичний виступ співробітниці бібліотеки Дарі'ї Грамм

Українська нація сильна своїм корінням так, як і укорінені в рідну землю всесильні рослини! Всі картини художниці випромінюють світло оптимізму і віру в перемогу!






1 коментар: