суботу, 31 січня 2015 р.

"ГАЙДАМАКИ" - коли музика сильніше ніж зброя

Чи знаєте ви, що таке справжній козацький дух?
Чи відчували неймовірну, потужну енергетику української пісні? Пісні, яка проймає наскрізь, і здається, ти сам стаєш нею, вона звучить в тобі, наповнює, і тоді в душі робиться щось незрозуміле, відчувається поклик чогось незнаного, неописуваного, але такого до болю рідного, і від того шалено б'ється серце, і всі маски скинуто, і ти усвідомлюєш, що отакий ти - ти справжній...
Так буває. Не часто, та буває. Серед нас є люди, котрі мають особливий дар - дар музикою, піснею, словом проникати в серця тисяч і мільонів інших людей, стимулювати їх до самоідентифікації, дарувати відчуття гордості за свою історію, народ і країну.
Такими є "Гайдамаки", і таким є лідер гурту Олександр Ярмола.
29 січня, в день, коли країна вшановувала пам'ять Героїв Крут, в бібліотеці ім. Реріха відбулася зустріч "Гайдамак" з учнівською молоддю. Країна змінюється, наша молодь потребує нових міфів, красивих легенд, потребує схожості на героїв і самих героїв. Роль людей культури, публічних, медійних осіб тут є величезною. Адже саме вони формують той пласт, ту культурну платформу, спираючись на яку, суспільство може побудувати дуже сильну державу.
"Гайдамаки", хоч якою була в державі культурна політика, а точніше, її повна відсутність, завжди відрізнялися стійкою громадянською позицією, маючи величезний авторитет у музичних спільнотах, говорили світу про Україну та її культуру .
Зараз, у важкі часи, "Гайдамаки" зі своїм народом, вони там, де гаряче, - з перших днів на Майдані, одні з перших на Сході, тур по Україні, - і всюди їх музика, їх пісня, всюди те, що дає сили й натхнення до боротьби, додає мужності й сміливості, вселяє надію й віру в перемогу...
На зустрічі лідер гурту Олександр Ярмола, гітарист Андрій Слєпцов та автор нової "гайдамацької" пісні "Укроп" Олександр Ткачук проводячи паралелі часу подій під Крутами і сьогоднішнього дня говорили, що наша історія дає підстави пишатися тим, що ми є нащадками героїв, та переконує, що ми не лише можемо щось змінювати, а ми ті, хто насправді змінює! і що дуже важливо нам зараз перепрограмовувати українське суспільство з комплексу меншовартості на впевненість, що ми сильні й самодостатні, і наша доля - у наших руках!
А на завершення були пісні, -
такі, від яких "мурашки по шкірі",
такі, у яких закодовано справжній козацький дух,
такі, що не дадуть нам змарнувати шанс, який дає нам сьогодні Історія!!!


























Немає коментарів:

Дописати коментар