вівторок, 3 лютого 2015 р.

Ігор Якубовський: "Вороги назвали їх Кіборги. Для нас вони - просто Герої!"

Шістдесятники...
скільки говорено про них, скільки вже сказано їхніми словами, а звучать вони все по-новому й по-новому. Тепер вони вивчаються в школах, і хочеться щоби діти сприймали їх не забронзовілими класиками, а живими людьми,  яким боліла Україна...
Життя має свою тяглість, свої закони, - серед сучасників є люди, котрі сильніше, глибше від інших відчувають поезію шістдесятників. Один з таких - Ігор Якубовський - музикант, композитор, творець авторської пісні та співаної поезії.
1 лютого ми з п. Ігорем провели в бібліотеці літературно-музичну зустріч присвячену нашим геніальним поетам-ювілярам: в січні, 6-го і 8-го  вшановували пам'ять Василя Стуса і Василя Симоненка, а в березі будемо віншувати з днем народження Ліну Костенко.
Приємно, що аудиторія зустрічі була переважно молодіжною - хлопці й дівчата заворожено слухали, пропускали через серце все почуте, через музику й пісню відкривали для себе тих, кого недавно вчили на уроках. Підтвердженням важливості й необхідності концерту було те, що по його завершенні ніхто не хотів йти, зал сидів, очікуючи ще пісень, розмов, спілкування... І вони були. Ігор Петрович має чітку громадянську позицію, нещодавно відвідав зону АТО, тому тема шістдесятництва плавно перейшла у тему сьогоднішніх подій. Ми говорили як скористатися свободою, в який бік рухатися, як протистояти пропоганді та що потрібно робити, щоб самоідентифікація українця в реальності, яка швидко змінюється була основою сучасної культурної просвіти.
Молодь захоплено слухала. Логічним підсумком зустрічі був гімн мужності й нескореності українського духу, -  нова пісня шановного музиканта про тих, кого вороги назвали Кіборгами, а для нас вони - просто Герої!  
Дякуємо, пане Ігорю, за теплу, приємну атмосферу, створену Вами. Своєю творчістю Ви даруєте людям радість і приємні емоції,  і на Вас також хочеться сказати словами Ірини Жиленко " о, лицарю печальної подоби..."





Немає коментарів:

Дописати коментар