понеділок, 6 квітня 2015 р.

"35 рецептів щастя" Наталки Капустянської

Кажуть, ми вступаємо в Еру Водолія...
що позаземні цивілізації вирішують що і як буде з нашою Галактикою...
що людину веде Доля чи Фатум,  і що все вже давно вирішено і записано у Книгу Життя. 
Багато чого кажуть... 
А як то воно насправді, того ніхто незнає. І, мабуть, не варто намагатись заглядати туди куди не треба. Треба просто жити. Тут і Зараз. Скажете "це так непросто?" - і я вам порекомендую прочитати збірку новел "35 рецептів щастя" Наталки Капустянської, яку ми вчора мали честь презентувати.
...Я давно так не хвилювалася. Зазвичай я причетна тільки до презентації книжки, а тут  - до самої її народження. На моїх очах відбувалися знайомства з героями збірки Ларисою Недін та Ігорем Якубовським, Євгенією Пірог та Андрієм Кокотюхою, Марією Морозенко та Сергієм Пономаренком, Євою Бахар та "Мантрами Магдалени"; була свідком вибору стилю і змісту книги, пошуку лаконічних форм і влучних назв, була втаємничена в процес редагування та верстки; розділяла радість від появи благодійників та тривоги від хвилювань "а чи вмістимось в терміни".
І ось вона народилася - і як часто буває страшнувато брати на руки новонароджене дитя, так і в мене, незнаю чому, але руки тремтіли, коли вперше взяла книгу, розгорнула її, погортала, почитала. Про кого і про що написано, запитаєте? 
Про Людину, про її шляхи-дороги до Щастя. У кожного свій шлях, індивідуальний, неповторний. Герої різні за життєвим і віковим досвідом, професійними і особистими здобутками, світоглядами і вподобаннями, але їх об'єднує одне - вони Щасливі. 
На презентації книжки провідником щасливими місцями і моментами була головна ДОБРО-Дійка країни, письменниця Євгенія Пірог, пісенний супровід у мандрах творив артист і музикант Ігор Якубовський, а головні дійові особи, герої книжки ділилися кожен своїм рецептом щастя, які тут же записувались і знаходили своє місце на карті нашої рідної Солом'янки.
...Я незнаю який процент "гороскопних" Водоліїв був вчора у нашій залі, але я впевнена, що Водоліїв за станом душі була переважаюча більшість :)
Бо Водолії вони такі, для них всі люди - брати, вони прагнуть жити у мирі і спокої з собою і з світом, вони просто люблять життя і тим вони щасливі.
 Казкарка Джинні відкриває "35 рецептів щастя"
 Почесна гостя зустрічі - Народна артистка України Галина Яблонська
 Слово - винуватиці події Наталки Капустянської

 Літературний "хуліган" Андрій Кокотюха
 Урок вдячності і шляхетності від Руслана Бахтиєва
 Заряджає оптимізмом Геннадій Ніколайчук
 "Афоризм щастя" для благодійниці Ірини Парфьонової
 Солом*янка  з любов ю
 Автографи від автора...

Немає коментарів:

Дописати коментар