пʼятницю, 10 квітня 2015 р.

"Свято весни"- дякуємо Богу за життя

Сонячного 7 квітня, в день одного із найбільших та найрадісниших християнських свят Благовіщення Пресвятої Діви Марії у бібліотеці відбулося "Свято весни" - творча зустріч з вихованцями Центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями Солом'янського району м. Києва. 
Зовсім недавно, 2 квітня світ відзначав День дітей з синдромом Дауна. Часто таких діток називають сонячними. Вони і справді такі, сонячні, вони світ сприймають по-особливому. Їм не потрібні наші співчуття та жалості, а тільки пітримка і розуміння, а ще Любов, безумовна, беззастережна  Любов, коли люблять не за щось, а просто так, просто тому, що ти є!..
Зустріч розпочали фахівці Центру - соціальний вихователь Олена Плисюк та соціальний педагог Людмила Савченко, розповівши та продемонструвавши фотопрезентацію про різні напрямки діяльності Центру. Дивлячись з якою теплотою і любов'ю дівчата розповідають та опікуються своїми особливими друзями отой сонячний настрій передавався і нам, всім присутнім в залі. 
А далі була пізнавально творча частина - про народні традиції та обряди зустрічі весни розповіли уже самі вихованці Центру, молоді люди Татарінова Олександра, Корнєв Дмитро і Скалозуб Богдан; танок "Хмаринки"  виконували найменшенькі дітки, та всі гуртом водили закличний Хоровод, співаючи найдавнішу пісню "Благослови, мати..."
І ще був десерт - запальні танці у виконаннні Олександри, Дмитра і Богдана. Танцювальне тріо ставали неодноразовими лауреатами фестивалів творчості та здобували відзнаки у різних номінаціях. Нас вони також вразили своїм творчим потенціалом, артистичними здібностями та вмінням дарувати справжні, чисті емоції!
Ми дивились і розуміли - у кожної людини своє призначення... 
Для кожного Творець придумав щось велике, таємниче, часом незбагненне, але для саме тієї людини воно найкраще. Бог дав кожному - хтось чудовий вчитель, хтось вправний швець, хтось героїчний для своєї країни воїн, а хтось справді свята мати для своїх дітей, - ми лише маємо відчути своє покликання, прийняти Божий задум, сказати "так" як це зробила була Марія, і тоді Бог починає діяти в нашому серці.
"Свято весни" вдалося!
Щиро дякуємо Директору і фахівцям Центру за подарований чудовий настрій та науку любити життя!










Немає коментарів:

Дописати коментар