суботу, 24 жовтня 2015 р.

Володимир БІЛІНСЬКИЙ: позбуваємось міфів

Віками на рівні підсвідомості нам прищеплювався комплекс меншовартості усього українського й возвеличування російського - і історія тут була попереду, писалась так, як було потрібно...
А сьогодні, нарешті, у нас є Шанс позбавитись колоніального статусу, капля за каплею видавити з себе меншовартість, малоросійство, скинути весь гнітючий спадок накинутої нам російсько-радянської матриці, який ще так міцно тримає велику частину суспільства у своїх лабетах.
Добре, що і на цьому просторі маємо своїх подвижників: Володимир БІЛІНСЬКИЙ, - відомий дослідник історії середньовічної Московії та України, автор популярних досліджень: тритомника «Країна Моксель, або Московія», двотомника «Москва ординська» та історичної розвідки «Україна-Русь».
В бібліотеці відбулась зустріч пана Білінського з читачами, та презентація його книг, які були передані в дар бібліотеці.
Були озвучені цікаві факти й версії історичних подій, були дискусії й суперечки, - молодь була в захваті, а старше покоління яскраво продемонструвало, що ми зараз тільки на початку дороги...







Немає коментарів:

Дописати коментар