вівторок, 8 грудня 2015 р.

"Революція Гідності" Лілії ЗАВОЙСЬКОЇ

6 грудня в бібліотеці відбулась презентація нової, уже п'ятої книжки талановитої, лірично тонкої, глибокої у своєму світовідчутті поетеси Лілії Завойської. Книжка має назву "Революція Гідності" - і цим сказано все. Звідси й тематика, і настрій, і емоції, й особлива енергія збірки.
Про поезію завжди говорити складно, про "Революцію Гідності" - дуже складно. Бо кожен вірш - то передбачення, то надрив, то згусток, то щось таке, що останнні два роки кожна нормальна людина у нашій країні проживає й відчуває, але не кожна може це словами передати... Ось послухайте... Ми слухали, ми плакали, ми очищували себе від того, що десь далеко в кут загнали, не хотіли чи не змогли усвідомити, чи просто ще не зрозуміли, бо інколи розум відмовляється сприймати абсурдність і непоправність того, що на нашій землі зараз відбувається.
Пані Ліля людина творча, обдарована, людина гарного смаку і високого духовного лету. До презентування книжки підійшла вона також нестандарто - систематизувавши поетичні твори у певну логічну послідовність і по роках написання, і по настроєвих моментах запросила до їх прочитання своїх друзів: пані Клавдію, пані Тетяну і п. Юрія. І читали вони так проникливо, сердечно, з такою майстерністю, що здавалось, що то гіркими словами-сльозами сама Україна промовляє до своїх дітей...
Презентація відбулася. Книжка пішла у люди, хто зміг - придбав, хто не зміг - уже взяв чи ще візьме у нас (пані Ліля подарувала для бібліотеки декілька примірників), книжка почала жити своїм життя, її вже читають і читатимуть. Болюча книжка, бо багато там болю за Україну, багато суму за тими, хто загинув, захищаючи рідну землю; багато переживань за майбутнє. Але книжка та вкрай потрібна, бо тільки отак ми стаємо сильніші, ми перемагаємо себе, свої страхи і слабкості, і рухаємось вперед, і робимо щось корисне й потрібне, те, що ще на крок наближає нас до Добра й Перемоги.
Щиро дякуємо дорогій наші поетесі, шановній пані Лілії за чудову презентацію, за справжні емоції, за невичерпний талант, гуманність і людяність, які вона так щедро дарує людям. і від яких світ стає ще на трішечки кращий!








Немає коментарів:

Дописати коментар