четвер, 16 лютого 2017 р.

12 лютого, 2017. Презентація науково-публіцистичного журналу «Ліга Культури»

У 1935 р., у Вашингтоні був підписаний унікальний Договір про захист Культурних цінностей і їх носіїв, відомий як Пакт Реріха. Незадовго до цього, в 1931 р. автором Пакту була заснована «Ліга Культури» - організація з 10 секцій, кожна з яких відповідає тій чи іншій життєвій сфері, пов'язаній з культурою та її носіями ...
12 лютого в бібліотеці імені Миколи Реріха відбулась презентація науково-публіцистичного журналу «Ліга культури». 
Під Прапором Миру видання «Ліга Культури» об'єднало авторів з різних країн. Журнал є ініціатором і організатором великих творчих міжнародних проектів. Журнал видає Одеський Будинок-Музей ім. Н. К. Реріха й філія Одеського Інституту Ліги Культури і соціального співтовариства в Ізраїлі. (Головний редактор журналу - Тетяна Слонімська, ІЗРАЇЛЬ). Презентувала видання член Міжнародної Гільдії Письменників Олена Зінченко.
Також присутні насолодилися цікавою лекцією видатного київського публіциста, дослідника сучасної української культури Олександра Різника «Реріх. Художник і філософ», віршами М. Реріха у виконанні відомої київської поетеси, члена Міжнародної Гільдії Письменників, Наталії Савіної, а бібліотечний фонд збагатився подарунками – журналом «Ліга Культури», випуск 9 за 2016 рік і книжкою оповідань (перше в її житті видання прозових творів) Наталії Савіної «Коридори реальності».
Випуск «Ліги Культури» дуже цікавий, у журналі 215 сторінок і жодну не можна перегорнути не прочитавши! Запрошуємо всіх, кого цікавить персона М. Реріха до читання журналу в бібліотеку!







Немає коментарів:

Дописати коментар