пʼятницю, 13 жовтня 2017 р.

"Чужих дітей не існує". Зустріч з дітьми НДСЛ "Охматдит" на сято Покрови.

14 жовтня для українців – особливий день, який увібрав у себе всі найголовніші свята осені – свято Покрови  Пресвятої Богородиці, Дня українського козацтва та Дня захисника України.
13 жовтня, напередодні цих свят ми завітали до наших підопічних – дітей неврологічного відділення НДСЛ «Охматдит». Як завжди почали з голосних читань, що стало вже доброю традицією. Діти із задоволенням слухали уривки з книги Василя Скуратівського, де описується історія свята Покрови та  історія нашого славетного українського козацтва. З прочитаного присутні дізналися, що наші предки, князі, військо, наші козаки вважали Діву Марію своєю опікункою і заступницею перед Богом. Православні відзначають Покрову Пресвятої Богородиці – одне з найвеличніших релігійних свят, яке на теренах України з багатьох причин набуло особливого значення. А новітня історія наділила його ще більшою важливістю та актуальністю, створюючи національні свята саме в цей день. З 2015 року в нашій державі відзначається День захисника України. Серед присутніх в лікарні були діти різної вікової категорії, мами, бабусі, медперсонал. Ця тема викликала великий інтерес, бо воєнні дії, які відбуваються на Сході нашої країни – реальність, і нам дійсно є кого вшановувати. Захисники України – це реальні люди, які живуть серед нас.

Далі ми грали в нестольні ігри, спілкувалися та пригощали дітей і мам червоними, соковитими яблуками, які є символом осені.  Загальновідомою ознакою Покрови є те, що вона покриває землю або листям, або снігом. В цей день в парку на території лікарні на землю упало яскраве жовте листя. Нехай Покрови Пресвятої Богородиці захистить і цих дітей!




Немає коментарів:

Дописати коментар