середу, 17 жовтня 2018 р.

КОЗАЦЬКІ КАЗКИ АЛІНИ ТРЕТЯК


Зустріч з письменницею Аліною Третяк

17 жовтня в бібліотеці ім. М. Реріха відбулася зустріч з казкаркою, відомою письменницею Аліною Третяк, на яку завітали десятирічні читачі – учні школи №166.
Під час заходу пані Аліна представила свою книжку «Знаковий птах», яка увібрала в себе народні перекази, легенди та авторські казки про героїчну минувшину козацької доби. Коротенькі за змістом казки вразили, нас сучасних читачів, неймовірною людяністю, порядністю, справедливістю, гуманізмом та мудрістю, якими були наділені наші прадавні українці. Ці казки спонукають гаряче любити Україну, пишатися її природою та культурними надбаннями.
Аліна Третяк: «Тож пригорнімося до витоків і глибин своєї нації, свого народу! Хай пишаються Україною також інші народи, які живуть на її землі – гостинній і багатій. Нехай заполонять серце кожного нашого читача не лише гордість за свою Вітчизну і свій народ, але й додасть їм у серце краси щирих почуттів, осмислення вчинків, любові до ближнього, які завжди були притаманні козакам. Адже за ці чесноти вони йшли на свої безсмертні подвиги».
Це була жива і неймовірно цікава зустріч, під час якої діти задавали безліч запитань. Адже козак – натура цікава та не звичайна, яка уособлює в собі риси справжнього українського чоловіка




 На зустріч з чнями 4-х класів школи №166 Аліна Третяк прийшла з гостинцями - варенням з м'яти та огірків, зварене за козацькими рецептами.

Немає коментарів:

Дописати коментар