неділю, 3 березня 2019 р.

"Ілюзії космосу"

Відкриття виставка картин

(в рамках «2019 – року Миколи Реріха»)

3 березня - 24 березня

9 жовтня 2019 року видатному філософу, мислителю, художнику Миколі Костянтиновичу Реріху виповнюється 145 років з дня народження. Наша бібліотека, яка більше 26 років носить його ім’я, оголосила 2019 рік – роком Реріха. Впродовж цього періоду маємо на меті організовувати різноманітні заходи – творчі виставки, акції, майстер-класи, лекції, зустрічі з художниками, письменниками, музейними працівниками, художніми галереями, бібліотеками для популяризації творчості Миколи Реріха.
В рамках року Реріха 3 березня в літературно-мистецькій вітальні бібліотеки відбулося відкриття виставки «Ілюзії космосу» за участі Art Gallary Universe, яка представляє твори сучасного українського мистецтва. На виставці були представлені 11 полотен художників Ігоря Мошкова та Людмили Світлої. Презентацію провела художниця Людмила Світла, яка розповіла про ідеї, що спонукали до написання кожного із полотен. 
Споглядання цих картин допомагають замислитися над суттю життя людини та місії в ньому, над тим, що кожний з нас робить свій вибір з яким іде по земному шляху, над тим, що народження нового життя, то є вища місія людини на Землі, що взаємодія чоловіка і жінки, то є вищий прояв любові та продовження життя на Землі, про Вічність та швидкоплинність Часу. 
Під час відкриття виставки продекламувала свої "космічні" вірші талановита поетеси Аліна Третяк та лунали класичні мелодії кларнету, саксофону та фортепіано у виконанні музиканта Віктора Кабєєва. Виставка присвячена пошуку особистості людини на теренах космічного простору, а її картини співзвучні пензлю мислителя та художника Миколи Реріха.













                                                                  

Немає коментарів:

Дописати коментар