середу, 13 березня 2019 р.

Зустріч з письменницею Світланою Кас'яненко

Зустріч замовили діти

Сьогодні в бібліотеці ім. М. Реріха відбулась зустріч першокласників школи № 149 з письменницею Світланою Кас'яненко, і це не випадково. Під час першої екскурсії нашою бібліотекою ми презентували цим учням книжки з фонду, і їх увагу привернула саме книжка пані Світлани «На канікули в село». Під час голосних читань веселих віршів з яскравими малюнками кожна дитина замислилася над такими простими і водночас такими важливим речами, як дбайливе ставлення до матінки-природи, любов до рідних людей та до своєї України. Головна ідея книжки – передати красу та унікальність українського села, де збереглися народні традиції. Під час літніх канікул в селі на кожного чекає цікаве і корисне дозвілля: рибалка, прогулянки лісом, допомога по господарству бабусі і дідусю, а ще спілкування з домашніми та свійськими тваринками. Саме українське село виховує любов до праці, до природи та поважне ставлення до старших. Під час спілкування діти розповідали про своїх бабусь і дідусів, які живуть в селах, і в тих розповідях відчувалося стільки любові і тепла до всього, що там є. А це – криниця з журавлем, калина біля хати, огородина, садочки, поля, річки, ліси, домашнє молоко, корова, коза, котик і собачка, пасіка та смачний мед, яскраві соняшники та стиглі смачні помідори та багато іншого. Сьогодні не всі сучасні діти мають можливість провести літні канікули в селі, тому саме така книжка познайомить містян з красою та унікальністю українського села.
Спілкування пані Світлани з дітьми було щирим та невимушеним, вона співала свої пісні, читала книжки, а по закінченню заходу дитячий гурт разом з гостею заспівали Гімн України. Прикладені дитячі руки до сердець під час виконання Гімну викликало сльози у дорослої аудиторії. 
Нове покоління маленьких українців!













Світлана Кас'яненко – поет, пісняр, громадський діяч, волонтер, який постійно їздить на передову зони АТО. Ця людина щедро обдарована талантом, красою, сміливою вдачею, акторськими й організаторськими здібностями. Загалом у творчому доробку майстрині майже сто різножанрових пісень (лірика, гумор, шансон, романс, патріотичні, дитячі). Вона видала поетичні збірки «Кришталевий подих», «Лавина», «Сміхотерапія», пісенні збірки «Нотний дощ», дитячі віршовані книжечки «На канікули в село», «Гарна господиня» та музична постановка «Бджілка трудівниця». Пані Світлана член Асоціації українських письменників, лауреат Міжнародної літературно-мистецької премії імені Валентина Михайлюка та літературної премії імені  Нечуя-Левицького. Член п’яти громадських організацій!

Немає коментарів:

Дописати коментар