середу, 3 квітня 2019 р.

«Давнє і сучасне в палітрі Анни Полякової»

Персональна виставка

Наша Україна багата на талановитих людей – цей факт відомий всьому світу! Ми не ділимо країну на схід і захід, талановиті люди є скрізь! Сьогодні на відкритті персональної виставки Анни Полякової, шістнадцятирічної дівчини з міста Маріуполя в цьому переконалася київська молодь, ровесники Анни. На виставці були представлені графічні роботи – 35 портерів персонажів давньослов’янської міфології; 15 декоративних композицій «Гармонія часу»; колекція, яка нараховує 57 авторських ляльок-мотанок. Під час презентації виставки Анни відбулася і презентація поетичної збірки маріупольського автора Богдана Коваля «Дует палітри і нот», до якої саме Анна створила графічні роботи. У виконі пана Богдана прозвучали пісні на власні вірші під акомпанемент гітари. На жаль, не всі у нашому світі можуть бачити сонячне світло, Богдан один із них, але світло його творчості світить яскраво для нас всіх.
Виставка діє з 3 квітня по 7 травня за адресою вул. Єреванська, 12 у приміщенні бібліотеки ім. М. Реріха.
Анна Полякова – талановита художниця з міста Маріуполя, навчається в 10 класі спеціалізованої школи №4 з поглибленим вивченням окремих предметів. З відзнакою закінчила Школу мистецтв в м. Маріуполі (викладач Войцешек В. Т.) На її рахунку перемоги у міжнародних конкурсах у Польщі, гран-прі на Всеукраїнському конкурсі «Сузір’я талантів». 
Анна отримала близько 80-ти грамот і дипломів за персональні виставки в Маріуполі, Донецьку, Києві, Запоріжжі, Ужгороді, Вінниці. 
У серпні 2018 р. отримала перемогу у Всеукраїнському конкурсі кіностудії «Кінороб» -за кращу дизайнерську розробку «Оберіг для родини Захара Беркута», до фільму «Захар Беркут» (режисер Ахтем Сеітаблаєв).
Познайомившись з петриківським розписом, Анна захопилась ним і, опановуючи його техніку, створила свою. Юна художниця неодноразово представляла свої майстерні роботи в Київі, а це 5 персональних виставок в Національному музеї літературиУкраїни та в бібліотеках нашого міста.












                   

Немає коментарів:

Дописати коментар