неділю, 13 жовтня 2019 р.

Відкриття виставки "Натхненні Реріхом"


«Несіть людям мистецтво – воно належить їм. Тоді у нас не лише музеї, театри, університети, публічні бібліотеки, залізничні станції і лікарні, але і в’язниці будуть прекрасними. Тоді і в’язниці не будуть потрібні» -
М. Реріх.
13 жовтня в День художника України двадцять київських митців прийняли участь у виставці «Натхненні Реріхом», яка присвячена 145-річчю від дня народження видатного філософа, мислителя, письменника, художник, одного з творців вчення «Жива Етика» Миколи Костянтиновича Реріха!
35 робіт учасників виставки віком від 11 до 85 років були написані під враженням від знайомства з філософією та творчістю Реріха, їх об’єднують культурно-духовні цінності, які пропагував великий Гуманіст світу!
Учасники виставки: видатний художник України Петров Альберт Іванович, художники Світлана Грамм, Ольга Гусєва, Юлія Зінченко, Людмила Вінницька, Анна Шевченко, Катерина Лукіна, Любов Щотіді, Олександра Дмитрієнко, Ксенія Барабановська, Ніколь Доронова, Наталія Снарова,Олена Смаль, Тетяна Золотухіна, Оксана Зайцева, Світлана Міхно, Олена Хохрякова, Олеся Свірідова, Павліна Спасіченко, Валентина Плахотнюк (с. Малютянка).
Почесні гості заходу:
Козар Андрій Володимирович голова МГО «Українське Реріхівське товариство»
Кабанов Олексій – український композитор і музикант, мультиінструменталіст, виконавець музики в автентичній формі, член творчого об’єднання «Кобзарський цех». Колекціонер старовинних музичних інструментів.
Цього дня кімната-музей бібліотеки «Микола Реріх: творчість і доля» поповнився подарунками від шанувальників.
Дякуємо студії «Art-Gramm» за подаровану картину-колаж «Всесвіт» (полотно, масло, 150х100) створену за мотивами картин М. Реріха.
Дякуємо Козар Володимиру Андрійовичу та Плахотнюк Валентині за подаровану літературу – духовні твори родини Реріхів та книги реріхівської тематики.
Дякуємо Кабанову Олексію за неймовірну музичну атмосферу, створену завдяки грі на стародавньому музичному інструменті сітарі.


Немає коментарів:

Дописати коментар