вівторок, 19 листопада 2019 р.

«Я Українець! Тим живу й горджусь»

Зустріч з письменником Володимиром Шовкошитним


19 листопада в наші бібліотеці відбулася зустріч з українським письменником, політичним та громадським діячем Володимиром Шовкошитним – неймовірно щирою та відкритою людиною, яка сьогодні бореться за відродження української нації.
Саме 19 листопада цього року виповнюється 30 років від часу перепоховання Василя Стуса, Олекси Тихого та Юрія Литвина – відомих борців за волю України, яке організував Пан Володимир. Юнацькій аудиторії – учням 10 –х класів ліцею КПІ була презентована публіцистична повість «Герої народжуються на могилах героїв», в якій розповідається, як тіла видатних українців повертали з Уралу на Батьківщину.
Присутнім були презентовані і книжкові новинки видавництва «Український пріоритет»: Йосип Стуцюк «Коридор», Ліна Костенко «Тексти та їх інтерпретація», Іван Драч «Золотий цап», фолькльорно-літературний альманах «Русалка Дністровая», Дмитро Чобіт «Вбивство нації», Олесь Ангелюк «Лицарі нескореного духу», «Спогади про Івана Гнатюка» та інші. Фонд нашої бібліотеки поповнився цими виданнями.
Під кінець заходу пан Володимир звернувся до юнацької аудиторії: «Шануйте та бережіть свою землю, будьте господарями на ній! Розмовляйте рідною мовою, бо саме мова індефікує нас як самобутній народ!».

Шовкошитний Володимир Федорович – український письменник, поет, прозаїк, публіцист, політичний та громадський діяч. Доктор філософії в галузі політології, народний депутат України першого скликання, ліквідатор аварії на ЧАЕС, президент Міжнародної організації «Союз Чорнобиль» (1990-2003), один із засновників Української екологічної асоціації «Зелений світ», «Народний рух України». Лауреат більше десяти Міжнародних та Всеукраїнських премій в галузі літератури.











Немає коментарів:

Дописати коментар