четвер, 7 листопада 2019 р.

«Мова – держави основа»

День української мови та писемності!

Напередодні Дня української мови та писемності в нашій бібліотеці відбулася низка заходів, на яких ми проводили інформування що до змін в українському правописі, робили мовно-історичний екскурс, під час якого згадували видатного українця 17 ст. – талановитого письменника, мовознавця, священика, ерудита з європейською освітою Мелетія Смотрицького – автора «Граматики» першого повного видання церковнослов'янської мови в українській редакції (1619). Саме ця «Граматика» стала основою для української, білоруської та російської літературних мов.
А ще в стінах нашої бібліотеки звучало красиве українське поетичне слово відомого літератора – поета, гумориста, пісняра, автора 17 поетичних збірок Олександра Печори. Пан Олександр професійний диктор, тож юнацька аудиторія з великим захоплення слухали його поезії про Україну та її людей, про природу, про кохання та вірну дружбу. Цього дня ми вкотре пересвідчилися, що українська мова – наймелодійніша мова у світі!
День української мови та писемності ми відсвяткували з учнями Київського вищого професійного училища швейного та перукарського мистецтва №46.







                                                       

Немає коментарів:

Дописати коментар